Rondleidingen Aaltense Gängeskes!

6

AALTEN – De Gängeskestocht is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer door het centrum van Aalten. De gidsen van Aalten verzorgen, tijdens het toeristische seizoen, weer regelmatig rondleidingen waaraan geïnteresseerden deel kunnen nemen.

Gängeskes
Het patroon van de historische gängeskes is een uniek kenmerk voor Aalten. In het oude agrarische esdorp Aalten stonden langs een paar uitvalswegen de kleine boerderijen. Daartussen lagen de goorden of tuinen van de bewoners. De gängeskes zijn van oudsher de verbindingen tussen de uitvalswegen en de tuinen van de bewoners van Aalten. Deze verbindingen waren vaak twee kruiwagens breed. Het oude patroon van deze gängeskes is nog gedeeltelijk aanwezig.

Rondleidingen
Dit jaar worden er nog 2 rondleidingen gegeven.

De eerstvolgende wandeling vindt plaats op zaterdag 27 september 2014 om 14.00 uur, de gids vertrekt vanaf Markt 14, het VVV Agentschap Aaltense Musea. Dan volgt er nog een wandeling op 25 oktober. Deelname bedraagt € 4.00 per persoon. U kúnt zich van te voren aanmelden bij het VVV kantoor maar dit is niet noodzakelijk (Tel. 0543 473052).

Groepen
Groepen vanaf 6 personen kunnen de wandeling onder begeleiding van een gids ook op afspraak volgen. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij het VVV Agentschap. Tel. 0543 473052.

Inlichtingen
Meer informatie over de Gängeskesroute is te vinden op www.vvvaalten.nl.

Openingstijden VVV ( evenals Musea) van dinsdag t.m. zaterdag van 10u. tot 17u. Zondag van 13u. tot 17u. Dan is er echter geen verkoop van VVV- of andere bonnen. Voor andere producten en informatie kunt u natuurlijk wel terecht.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je sturen naar redactie@streekgids.nl