Wethouder Scharenborg stapt op

BERKELLAND -Wethouder Scharenborg van de gemeente Berkelland heeft vanmorgen aangekondigd dat hij zijn functie neerlegt en zijn ontslag indient. De wethouder ligt al maanden onder vuur vanwege het afschaffen van huishoudelijke verzorging, terwijl er 2 miljoen euro zorggeld op de plank blijft liggen. Ook is er veel kritiek op de uitvoering van het beleid door middel van de zogenaamde ‘keukentafelgesprekken’, waarbij de wet door de gemeente niet wordt nageleefd. Thuiszorgers voeren, samen met FNV Zorg & Welzijn, al geruime tijd actie en hopen dat de gemeente nu snel zal besluiten alsnog de wet na te leven en geld voor zorg aan zorg te besteden.

FNV Zorg & Welzijn heeft afgelopen februari al ruim 130 meldingen overhandigd aan wethouder Scharenborg over de gevolgen van het afschaffen van de huishoudelijke verzorging. Vele kwetsbare ouderen en gehandicapten komen door het beleid serieus in de problemen. Ook worden zorgmedewerkers ontslagen en gaat het beleid van de wethouder ten koste van de werkgelegenheid in de regio.

Klik voor meer informatie

De vakbond roept de vervanger van Scharenborg op om snel tot een oplossing te komen voor de huishoudelijke verzorging en daarover met de actievoerende thuiszorgers in gesprek te gaan. Totdat er een oplossing is gevonden zullen de acties onverminderd aanhouden.