Home » Sport » 10 Tickets voor de Nederlandse Kampioenschappen judo verdiend door Nippon Judo Achterhoek

10 Tickets voor de Nederlandse Kampioenschappen judo verdiend door Nippon Judo Achterhoek

220

Afgelopen zaterdag 27 februari vond er in sporthal De Haverkamp in Markelo de District kampioenschappen -15 jaar van Oost Nederland plaats. 19 Judoka’s hebben meegedaan aan de strijd om bij de beste vier van het district te eindigen en een ticket te verdienen voor de Nederlandse Kampioenschappen (NK). Nippon Judo Achterhoek heeft hoge ogen gegooid door zich met maar liefst 10 judoka’s te plaatsen voor het NK-15 jaar welke op 12 maart a.s. plaats zal vinden in Apeldoorn.

De volgende judoka’s hebben zich geplaatst voor het NK:

Goud: Fabienne Enklaar (Lochem), Naomi Loffeld (Ruurlo) en Zara Groot Zevert (Groenlo)
Zilver: Nick Wentink (Lichtenvoorde) en Jonna Groot Zevert (Groenlo)
Brons: Nila Meulman (Barchem), Tycho Massop (Groenlo), Dave Massop (Groenlo), Gerben ten Have (Ruurlo) en Hieke Bielderman (Vorden).
De judoka’s Sten Camfferman (Groenlo), Niek Geleijnse (Ruurlo) en Rick Bessels (Zelhem) verloren om het brons en plaatsen zich daarmee net niet voor het NK.

Coach en trainer Antoinette Hennink is super trots op deze sterke prestaties van haar judoka’s.
In de ochtend voorafgaand aan de district kampioenschappen vond het opstaptoernooi plaats. Dit toernooi is bedoeld voor de judoka’s van 5 t/m 11 jaar waarbij er rekening wordt gehouden met je leeftijd, gewicht en judo ervaring. Ook hier heeft de jongste groep judoka’s van Nippon Judo Achterhoek goed gescoord. Er werd 2 keer goud, 2 keer zilver en 4 keer brons verdiend.