29e editie Kaak Kanonsloop


GROENO – Op zondag 4 oktober 2015 organiseert de Lopersvereniging Groenlo voor de 29e keer de Kaak Kanonsloop in Groenlo. Start en finish zijn bij de Muziekkoepel aan de Maliebaan. Net als voorgaande jaren voert deze loop door het historische Achterhoekse vestingstadje, langs de Grolse gracht, over verharde wegen.

De afstanden bedragen 2,5 km en 5 km en de Kwart Marathon en Halve Marathon. De 2,5 km en de 5 km hebben een aparte ronde.

Ter voorbereiding op de Kaak Kanonsloop heeft de Lopersvereniging Groenlo 14 weken lang een clinic verzorgd. De deelnemers aan deze clinic lopen ook mee met de Kanonsloop.

Verkeersregelaars zorgen er voor dat men veilig over het parcours wordt geleid.

Na afloop ontvangt men een herinnering. Voor de snelste drie mannen en vrouwen op elke afstand zijn er mooie geldprijzen.

Sponsorloop Groenlose basisscholen
Na afloop van de Kaak Kanonsloop vindt er een sponsorloop door leerlingen van de Groenlose basisscholen plaats. Deze wordt gehouden van 13.30 tot 14.15 uur.

Starttijden
De lopers van de 2,5 km starten om 10.00 uur. De 5 km en Deelnemers aan de Kwart Marathon en de Halve Marathon beginnen om 10.30 uur.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich op de dag van de loop nog inschrijven bij basisschool De Ni-je Veste Wheme.