Bovo Dames 1 begint tweede helft van het seizoen met een mooie zege

AALTEN – Zaterdag 16 januari kwamen we op tijd aan in Weerselo. In oktober wonnen we van Saaveldia dames 1 met 4-0, zouden we deze zege vandaag weer kunnen bereiken?

Het advies van de coach was o.a. de beleving terughalen van de vorige wedstrijden. Want met die beleving hebben we tot nu toe al veel bereikt.

We begonnen de wedstrijd sterk: de eerste 2 punten waren binnen gehaald met een kill-blok aan de buitenkant. De sfeer zat er gelijk goed in bij Bovo en de spelverdeler kon alle aanvalsters goed bedienen. Na een time-out van Saasveldia bij 15-11 wisten de Weerselose dames door slim te spelen dichtbij te komen. Maar door goed verdedigingswerk en een aantal sterke aanvallen op de mid-achter nam Bovo het voortouw. Er kwam een 22-23 stand op het scorebord maar gelukkig hield Bovo het hoofd koel en sleepte de eerste set met 23-25 binnen.

Klik voor meer informatie

De tweede set begon goed: we boekten een voorsprong van 5-10. Maar Saasveldia liet de kaas niet van het brood eten en kwam terug door harde aanvallen op de buitenkant. Door onze goede servicedruk, die we overigens de hele wedstrijd hadden, kwam de pass bij Saasveldia niet altijd even goed. Hierdoor was er een hoge foutenlast aan de kant van Saasveldia en had bovo de kans om ballen te scoren. Dit gebeurde ook, en wat voor een ballen! Maar de midden van Saasveldia wist zich langs ons blok en verdediging te wurmen door rake ballen te slaan. De bal ging over en weer en aan beide kanten waren mooie acties te zien. De laatste fase van de tweede set trok Bovo aan het langste eind en haalde de set binnen met 16-25.

De derde set begon wat rommeliger en het leek erop dat Saasveldia zich niet snel gewonnen liet geven. We kwamen al snel op een 15-11 achterstand en er volgde een time out aan onze kant. De knoppen moesten om. De focus en beleving probeerden we terug te halen en, gelukkig, pakte dit goed uit. Na elk punt vierden we een feestje en zo kwamen we al gauw weer op een voorsprong. Maar Saasveldia liet zich niet kennen en vocht terug. Vooral vanaf de buitenkant werd er nu veel en vooral hard geslagen. Er werd een tactische wissel gedaan aan onze kant, zodat er een hoog blok kwam te staan op de buitenkant. Maar de Weerselo dames waren blijkbaar bang geworden van deze wissel, aangezien er geen bal meer op de buiten kwam. De set eindigde met een paar mooie aanvalsacties aan onze kant en een goede serve serie.

De winst was binnen! Maar met 4 punten Namen we natuurlijk geen genoegen. Samen gingen we ervoor om bonuspunt ook in de wacht te slepen door met meer risico en met lef te spelen. Deze vierde en laatste set verliep snel en eigenlijk was alles in ons voordeel. De scoren factor was hoog aan onze kant. Bij Saasveldia zakte de moed in de schoenen. De laatste set wonnen we overtuigend met 8-25.
Door deze 5 punter staan we nu aan kop met 47 punten uit 12 wedstrijden! De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 23 januari tegen Longa´59 dames 1 in de Stationshal in Aalten.