Bovo Dames 1 wint opnieuw met 4-0 van Krekkers


AALTEN – Na de lastige 3-1 winst in Hengelo bij DVO stond deze week in het teken van de voorbereiding op het lagergeplaatste Krekkers DS2 uit Mariaparochie. De uitwedstrijd wisten we met 4-0 te winnen, maar met name de eerste en tweede set verliepen toen wat moeizaam.

We gingen er vanuit dat het ook vandaag een moeizame pot zou kunnen worden, want we wisten niet wat voor een team we vandaag tegenover ons konden verwachten. We hadden begrepen dat één van de speelsters zou gaan trouwen en dat het team op dit feest uitgenodigd zou zijn. Helaas kwam de vraag om de wedstrijd te verzetten te laat, waardoor de wedstrijd vandaag gewoon gespeeld moest worden. Toch zagen we geleidelijk aan toch een aantal bekende gezichten binnenwandelen. Maar belangrijker: de dames uit Mariaparochie hadden de week daarvoor zelf een hele duidelijke waarschuwing afgegeven door de nummer twee Lutheria met 3-2 te verslaan.

Ondanks deze waarschuwing startten we in de eerste set niet sterk. Iedere speelster binnen de lijnen maakte wel een foutje, waardoor Krekkers een kleine voorsprong kon nemen. Maar uiteindelijk waren we op tijd bij de les en wisten we door een sterke servicebeurt de set met 25-19 te beslissen.

In de tweede set startten we zoals we in de eerste set geëindigd waren: met een sterke servicebeurt. Daardoor konden we een paar punten voorsprong uitbouwen, maar toch lieten we Krekkers terugkomen in de set. Maar door als team in én naast het veld te staan en hard werken konden we toch ook deze set in ons eigen voordeel beslissen met 25-20.

In de derde set leken de dames van Krekkers al richting het carnaval in hun regio te zijn. Omdat het carnaval in onze regio minder sterk aanwezig is, waren wij waarschijnlijk deze set vele malen scherper dan de vrolijk zingende meiden aan de overkant. Met 25-10 walsten we over de dames heen en de overwinning was een feit!

De dames van Krekkers bleven hun feestje enthousiast doorzetten met hun scala een “la-la-la-liedjes”, maar beseften zich wel dat er nog een puntje voor de stand te verdienen was. Ze zaten weer wat beter in de wedstrijd, maar ook wij waren gebrand op het punt en gingen er uiteindelijk ook mee vandoor: 25-18.

Nu zijn we lekker een weekendje vrij om vervolgens naar Vasse af te reizen waar we spelen tegen de dames van Tante Sien Esch Stars DS1. Dit team heeft tegelijkertijd met Krekkers DS2 een waarschuwing gegeven. Zij wonnen in hetzelfde weekend met 3-2 van Rosstars. Daarom zullen we deze week en volgende week scherp trainen om zo goed mogelijk te kunnen volleyknallen tegen de huidige nummer 4 van de ranglijst.