Bovo Heren 1 pakt volle winst


AALTEN – Het eerste heren team uit van Bovo mocht donderdagavond aantreden tegen het 4e team van Orion. Orion 4 staat momenteel als 8e op de ranglijst dus het was voor Bovo zaak om alle punten mee te nemen uit de topsporthal in Doetinchem. Onder het toeziend oog van een aantal trouwe supporters begon Bovo de wedstrijd gelijk goed. Er werden veel ballen direct gescoord met en goede service en ook verdedigend werden er veel ballen van de grond gehaald. Het was gelijk duidelijk dat Bovo de bovenliggende ploeg was, dit moesten de Aaltenaren alleen een keer 4 sets lang vast zien te houden. Met de opdracht om lol te maken met elkaar en vrijuit te spelen, ontstond er een goede sfeer binnen het veld en dit kwam het spel van de Aaltenaren ten goede. Na een klein dipje waardoor Orion weer wat dichter bij kwam wist Bovo de set winnend af te sluiten met een stand van 25-18.

Set 2 ging in dezelfde sfeer verder, er werden mooie punten gescoord en af en toe werd ook het tempo wat opgevoerd aan de kant van Bovo. Met een aantal lange rally’s met mooie en minder mooie verdedigende acties trok de Aaltense ploeg wel telkens aan het langste eind. Hierdoor wist men ook de 2e set overtuigend te winnen met 25-14.

Set 3 was ongeveer een kopie van de vorige set, wederom werd er goed verdedigd aan Aaltense kant en Orion kreeg niet de kans om in de wedstrijd te komen. ook set 3 ging met en stand van 25-14 naar Bovo.

In de laatste set bleef Bovo het niveau vasthouden, af en toe een versnelling in het spel gaf Orion geen kans om de set te doen keren. Ook na een aantal wissels bij Bovo bleef de sfeer en de scherpte in het spel aanwezig en kon de wedstrijd clean uitgespeeld worden met een 25-15 setwinst.

Op het veld naast Bovo heren 1 werd een wedstrijd van Bovo heren 3 gespeeld. Ook zij wisten de volle winst te pakken, dus deze donderdag gingen er 10 punten mee terug naar Aalten.

De volgende wedstrijd die op het programma staat voor Bovo H1 is de kwartfinale van de regionale beker. Hierin speelt Bovo thuis tegen HVV uit Hattem. HVV staat momenteel 4e in de derde divisie. Dus de Aaltense heren kunnen uw steun goed gebruiken. Komt dat zien op woensdag 11 maart om 21:00 uur in de Stationshal te Aalten.