BOVO Heren 1 wint beladen duel.

AALTEN – Het duel Scylla 2 tegen de mannen uit Aalten in de Derde Divisie B van afgelopen zaterdag was op voorhand een beladen duel.

Dit vanwege het feit dat Scylla had gevraagd het duel uit te stellen aangezien er een aantal geblesseerde waren en een paar spelers van Scylla afwezig waren.

Conform de reglementen van de Nevobo heeft BOVO daar niet aan meegewerkt wat gevolgen had voor het gedrag aan Scylla zijde. Op niet misverstane wijze maakte met name de coach duidelijk niet blij te zijn met de beslissing aan de zijde van BOVO.

Bovo liet zich niet van de wijs brengen en nam snel afstand in de eerste set, die door individuele fouten aan de zijde van Bovo steeds kleiner werd.

Met 28-26 trok Bovo de set uiteindelijk naar zich toe. De foutenlast in set 2 was niet minder en door 25-21 werd de stand door Scylla gelijk getrokken.

Bovo speelde daarna een makkelijke wedstrijd, aangezien na een aantal wissels de goede opstelling gevonden werd. Met tweemaal 25-19 werd het uiteindelijk nog een gemakkelijke overwinning.

Op zaterdag 5 maart staat de Aaltense derby tegen Favorita op het programma, om 18.00 uur in de Stationshal. Zaterdag 19 maart gaat Bovo op bezoek bij de soevereine leider in de rangschikking VVH 1. Dan heeft BOVO alle 4 hooggenoteerde ploegen tweemaal gehad en kan het zich opmaken op een goed slot tegen kwalitatief gelijkwaardige ploegen.

Gezien het vertoonde spel van de afgelopen weken kan er in een van deze wedstrijden nog een stunt verwacht worden.

Startende spelers BOVO: Rots, N Swijtink, te Winkel, Janssen, Kleine Schaars, Korten, libero Ter Haar kwamen in: N. van der Bend, B. van der Bend, Derksen