BOVO koploper!


AALTEN – Na de uitschakeling voor de regionale beker op 11 maart tegen HVV, dat een klasse hoger speelt, kan het vizier voor BOVO Heren 1 volledig gericht worden op het laatste deel van de competitie.
In deze competitie speelde BOVO Heren 1 afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Reflex uit Duiven. Met de nederlaag in de bekercompetitie nog in het achterhoofd begon BOVO erg sterk en overtuigd aan de wedstrijd. Met veel servicedruk werd de passlijn van de tegenstander volledig uitgeschakeld. BOVO liep hierdoor snel uit en met scherp aanvallend spel gaf BOVO ook geen kans aan Reflex om in de wedstrijd te komen. De set werd overtuigend gewonnen met 25-10.

De servicedruk en scherpte werd in de tweede set doorgezet en al snel werd er weer een voorsprong opgebouwd. Het serviceniveau van de tegenstander bleef wisselvallig, maar men wist hier wel meer druk bij BOVO neer te leggen. Desondanks was BOVO duidelijk de bovenliggende partij en werd de tweede set gewonnen met 25-18.
In de derde set zakte de servicedruk van BOVO wat weg en greep de tegenstander de laatste strohalm door meer risico te nemen. Hierop ging de strijd lang gelijk op, maar liep BOVO wat achter de feiten aan. Wat wisselingen in het veld konden dit helaas niet keren en de set werd verloren met 19-25.

Deze tegenvaller diende mentaal snel weggezet te worden in de vierde set. Dit gebeurde en BOVO wist deze set een kleine voorsprong op te bouwen, maar echt afstand werd er niet genomen. Hierdoor nam de spanning aan het eind van de set toe. Met wat wissels wist BOVO nu wel zelf beslissend te zijn op de belangrijke momenten. De set werd binnen geslagen met 26-24 en hiermee werd de wedstrijd gewonnen met 3-1.

Door het verlies van één van de directe concurrenten heeft BOVO nu de minste verliespunten en voert de ranglijst aan. Met nog 3 wedstrijden te gaan is de strijd nog volledig open, maar heeft BOVO het wel in eigen handen.
Komende donderdag wordt de competitie voor BOVO vervolgt met een wedstrijd om 21.00 uur in Terborg tegen Vollverijs.