BV Grol geeft gastles bij basisschool “Ni-je Veste” Buitenschans

GROENLO – Doordat het aantal jeugdleden afneemt heeft Badmintonvereniging BV Grol besloten om langs basisscholen te gaan om te kijken of daar animo is voor nieuwe jeugdleden.

Er is een mooi plan gemaakt door een commissie onder leiding van Jan Hakkers. Een onderdeel daarvan is om de basisscholen te bezoeken. Dat is inmiddels op 19 maart jongstleden gebeurd door mij (Dennis) en Cindy en ik moet zeggen: Super leuk om te doen! Onze contactpersoon bij de eerste basisschool is Max. Max is gymleraar en weet hoe hij de kinderen moet benaderen. Ik kreeg een fluitje in mijn handen en Max vertelde mij dat het een magisch fluitje was. Twee keer fluiten als je wilt beginnen.

Samen met mijn assistente Cindy Emaus hadden we een programmaatje in elkaar gezet en het werd tijd om te beginnen. Ik floot 2 x en toen gebeurde het: alle kinderen werden stil en ging zitten waar ze stonden. Het is echt een magisch fluitje, dacht ik nog. Tijdens het programma heb ik het fluitje nog een paar keer mogen gebruiken en het werkte elke keer! De kinderen hebben het, naar horen zeggen, prima naar hun zin gehad. De afspraak was dat er een vervolg zou zijn, 1 week later. Dat is op woensdag 26 maart gebeurd. Wederom een leuk vervolg met 9 kinderen. Samen hebben we wat oefeningen gedaan en de tijd vloog weer om.

Dank je wel “Ni-je Veste”, Max en mijn assistente Cindy!