Home » Sport » Clinic Jeroen Dubbeldam op Achterhoeks Hippisch Festijn

Clinic Jeroen Dubbeldam op Achterhoeks Hippisch Festijn

205

VARSSEVELD – Jeroen Dubbeldam, ‘s werelds beste ruiter op alle grote kampioenschappen, komt zaterdagmiddag 19 september een springclinic geven op het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. De leerzame clinic staat om 15.30 uur gepland en is gratis toegankelijk. Jeroen Dubbeldam zadelt één van zijn paarden, demonstreert hoe zijn trainingen eruit zien en geeft uitgebreid uitleg via de headset.

De kersverse Europees kampioen uit Weerselo, die eerder ook al olympisch kampioen en wereldkampioen werd, zal de focus leggen op de basis. “Die moet goed zijn om op hoger niveau te kunnen pieken. Sla je met je paard een bepaalde weg in en het werkt niet zo, dan moet het maar een kleine stap terug zijn om naar de basis te komen. Die basis is je paard: dat hij dressuurmatig voor elkaar is, dat hij luistert, gezond is, kracht heeft, parcourservaring heeft, sloten probleemloos springt…. Als die basis er niet is, kun je niet in details treden”, vertelt hij.

Zaterdag dus meer uitleg. Na afloop van de clinic is het mogelijk voor de jeugdruiters om met Jeroen Dubbeldam op de foto te komen en een handtekening te ontvangen. De zaterdag staat in het teken van de spring- en dressuursport en het programma gaat in de avonduren verder met een Riders Diner in De Radstake, gevolgd door een Ruiterbal met top-DJ’s, beide toegankelijk voor iedereen. Op zondag is er op het hoofdterrein een nonstop programma en wordt door De Vennebulten de spectaculaire cross country verreden door de internationale eventingruiters.

Alle informatie is te vinden op  www.hippischfestijn.nl, maar ook in de nieuwe app. Zoek in de appstore op Hippisch Festijn en download de app op de telefoon voor het laatste nieuws en het programma.