D-jeugd HV Grol 7e bij Nederlands Kampioenschap Beachhandbal


GROENLO – Eind mei heeft de jeugd van de HV Grol meegedaan aan een Beachhandbal toernooi in Apeldoorn. De D-jeugd heeft die dag gespeeld met een combinatie van de D1 en de D2. Tijdens dit toernooi, voor de gehele D-jeugd een eerste officiële kennismaking met Beachhandbal, heeft dit team een hele goede indruk achter laten. De D-jeugd van de HV Grol was namelijk niet duidelijk minder dan de andere teams terwijl andere verenigingen al maanden trainen op beachvelden. Er werden zelfs een heel aantal wedstrijden gewonnen. Twee weken terug kregen wij het bericht dat we bij de teams hoorden die zich gekwalificeerd hebben voor het Nederlands Kampioenschap.

Afgelopen zaterdag, 27 juni, heeft de D-jeugd meegedaan aan het NK in Biddinghuizen. Om 08:15uur werd er vanuit Groenlo vertrokken. Eenmaal aangekomen in Biddinghuizen werden de badhanddoeken en dekens uitgebreid uitgestald. De speelwijze was bekend en na een tijdje speelde dit team, bestaande uit tien speelsters, de eerste wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd werd gelukkig al duidelijk dat we goed konden meekomen. Als een keeper scoort bij Beach handbal dan telt dit als twee punten. De meiden van de HV Grol wisten hier goed gebruik van te maken. Helaas werd er verloren, maar er was goede hoop voor de volgende wedstrijden.

De volgende poule wedstrijden werden ook verloren. We speelden zelfs tegen de uiteindelijke Nederlands kampioen. Het waren hele leerzame wedstrijden. De kruis- en plaatsingswedstrijden waren erg spannend. In de laatste plaatsingswedstrijd kwam alles goed, deze wedstrijd werd helemaal gewonnen. Zowel de eerste als de tweede helft. Het tactische spel kwam erg goed tot zijn recht maar vooral de snelheid van de speelsters was geweldig om te zien. Dit maakte dat wij zevende van Nederland zijn geworden.

Tijdens de laatste wedstrijd hoorden wij via de speakers dat één van de fairplay prijzen naar ons team ging. Dit betekent dat de coaches en scheidsrechters ons de meeste punten hebben gegeven als het gaat om eerlijk spel. Met een mooie beker zijn wij via het welbekende restaurant met de gouden bogen weer naar huis gegaan waar we pas om 22:15uur aankwamen. Het was een lange, leerzame en vooral hele gezellig dag.

Als wij ook vaker hadden kunnen trainen, hadden wij ook zulke goede pirouettes (een pirouette levert twee punten op) kunnen maken, zei één van de speelsters. De tegenstanders trainen in de zomermaanden al op het zand. Extra bijzonder dus dat dit team zo goed mee kon komen. De tegenstanders kunnen oefenen op pirouettes, vliegertjes en goed samenspel. De jeugd geeft zelf al aan hoe leuk Beach handbal is: snel, dynamisch, veel techniek, veel tactiek en weinig fysieke kracht. In de zaal komt er vaak veel kracht bij kijken. De speelsters van dit team vinden juist het snelle en technische spel veel leuker om te spelen.

Om te zorgen dat de jeugd volgend jaar nog hoger kan eindigen, willen ze graag kunnen oefenen op een beachveld. Samen met de SV Grol en de VV Grol doet onze vereniging mee aan het Rabobank coöperatiefonds. Hiervoor kan iedereen die lid is van de Rabobank een stem uitbrengen. Mocht u dit nog niet gedaan hebben, vragen wij u om op ons te stemmen. Dit kan via de volgende link: