Dames Hacol te sterk voor dames 1 HV Grol (27-16)

GROENLO/OLDENZAAL – Zaterdagavond laat speelden de dames van HV Grol in Oldenzaal hun wedstrijd tegen het 2e team van Hacol. Een onbekende tegenstander voor Grol. In het begin van de wedstrijd was het dan ook aftasten voor beide teams. Tot een stand van 5-4 was het een gelijk opgaande wedstrijd. Wel was duidelijk dat Hacol met veel dreiging en beweging in de aanval speelde, waar de verdediging van de Grolse dames de handen meer dan vol aan hadden. Aanvallend wist Grol moeizaam gaten te vinden in de verdediging van Hacol. Toch bleef het gelijk opgaan tot een stand van 10-8. In het laatste deel van de eerste helft scoorde Hacol nog drie keer, zodat de scheidsrechter bij een stand van 13-8 voor de rust floot.

Tijdens de rust vertelde coach Daan de dames dat er met meer overtuiging gespeeld moest worden en dat de uitgespeelde kansen doeltreffender afgerond moesten worden. In het begin van de 2e helft was het Hacol dat het initiatief nam en een beslissende 16-9 voorsprong nam. Aanvallend had Grol het lastig. Toch ging het na tien minuten in de 2e helft anders spelen en wist het zich uit meer aanvallen kansen te creëren. Helaas werden echter vrije kansen en drie strafworpen niet benut. Hierdoor kwam Grol niet dichterbij. De wedstrijd was gespeeld en Hacol ging verdiend met de overwinning aan de haal. Eindstand 27-16.

Volgende week zaterdag spelen de dames van HV Grol een belangrijke thuiswedstrijd om 20.10 uur thuis in sporthal den Elshof tegen DHV uit Delden. Voor deze wedstrijd moet HV Grol zich herpakken en zorgvuldiger en scherper met de kansen om gaan voor een goed resultaat.