Home » Groenlo » De Zweef – Grol 4 – 0

HEINO/GROENLO – Voor het duel op sportpark Gagelman tegen De Zweef ‘zweefde’ Grol min of meer tussen hoop en vrees. Opnieuw moest trainer Heutinck schuiven en puzzelen, geplaagd na afhaken van drie basisspelers, om een team op de mat te brengen dat een beoogd succes na kon jagen. Al vroeg in de wedstrijd kwam er een streep door de offensieve gedachte van de geplaagde coach nadat Sander Souverijn zijn naam eer aan deed door uit een hoekschop de bal soeverein achter een vertwijfelde keeper Baarslag te koppen.

Deze onverwachte tegenslag was voor Grol geen reden om in de schulp te kruipen, maar meer om het initiatief te nemen om het uitgangspunt (winst) in het vizier te houden. Het incasseren van een drietal kaarten leidde er wel toe dat deze spelers enigszins met de handrem op dienden te spelen. Eigenlijk was dit wel de enige opwinding uit het verdere verloop van de eerste helft, omdat beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Tot op slag van rust plotseling een misverstand in de verdediging, met een hard schot en onhoudbaar voor de Grolgoalie, afgestraft werd door Stijn Klein Robbenhaar, 2-0.

Deze treffer bleek in het verdere verloop van de wedstrijd de nekslag voor een goedwillende, maar onluisterende Grolploeg. Het zwaar gehavende team knokte voor wat het waard was, maar geloof in beter resultaat straalde het niet uit. Zeker niet nadat onnodig balverlies op het middenveld in de 56e min. de volgende treffer voor de thuisploeg inluidde. Niels Hegeman klopte daarna de verdediging op snelheid en gaf vervolgens keeper Baarslag het nakijken, 3-0.

In feite was hiermee de wedstrijd gespeeld omdat Grol zich niet onder de druk uit wist te spelen, ondanks dat er zich nog een paar kansjes aandienden doordat de thuisploeg enigszins gas terug nam.  De 4-0, in minuut 66 gescoord door Sven Dikkens, was goed voor de statistieken maar niet uit oogpunt van sportiviteit om bij een stand van 3-0 in je eigen voordeel bij een blessure door te spelen. De Grol koppies waren hierna niet meer bij machte om in te grijpen, laat staan om in de slotfase bij een tweetal redelijke kansen een eretreffer te produceren.

Hoogland
Al met al een teleurstellend resultaat in het Paasweekend, het feest van Hoop en Opstanding. Het voldeed niet aan de verwachting, waardoor de vooruitzichten zeker niet in het voordeel van Grol werken. Wellicht zit er a.s. zondag tegen hoogvlieger Hoogland een stunt(je) aan te komen. Moed verloren, alles verloren. Aanvang wedstrijd in Hoogland: 14.00 uur. Grijpt Grol deze laatste strohalm?