Derde WinterCup wedstrijd prooi voor Remko Stöteler


De laatste competitiewedstrijd in 2015 zit er weer op, zondag 13 december is deze gevist aan de Oude IJssel te Eldrik. Zoals gebruikelijk was iedereen rond kwart voor acht weer aanwezig voor de  loting. Na het loten naar de stek om op te gaan bouwen.

Vandaag weer een nieuwe deelnemer, Vincent te Braake uit Borculo. Geeft maar weer eens aan dat er vraag is om te vissen in de winter, en meer nog dat de GHV een goede reputatie heeft.

Helaas drie afmeldingen, dus kon de wedstrijdcommissie zestien nummers uitzetten met veel ruimte tussen de nummers. De deelnemers op de hoge nummers konden zich dus opmaken voor een fikse ochtend wandeling, gelukkig ligt er een fietspad op de dijk wat de wandeling een stuk aangenamer maakt. Het beloofde, qua weer, een prima visdag te worden; nagenoeg geen wind en droog. Zelfs het zonnetje kwam er nog door. Ondanks de nodige regen van de afgelopen weken stroomde het nauwelijks  waardoor er niet al te zwaar gevist hoefde te worden. Op twee deelnemers na greep iedereen  naar de feeder en de meesten begonnen tussen de vijfentwintig en vijfendertig meter te peilen. Even zoeken naar een kuiltje of randje, heb je deze gevonden dan op de lijnclip en uitlopen om bij evt. schade weer op dezelfde afstand te kunnen vissen. De vaste stok vissers begonnen op dertien.

De afgelopen weken is er erg goed gevangen aan de Oude IJssel, ook op het wedstrijdparcours. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Na een uur voorbereiding klonk het beginsignaal en kon er gevist worden. In het begin geregeld een korf met extra aas brengen om de vis aan het azen te krijgen. Een paar casters of hennepkorrels is vaak voldoende, je wilt de vis namelijk niet overvoeren. Zit de vis eenmaal op je stek dan kun je iets meer aas brengen om de vis op de stek te houden. Vrij snel na het aanvoeren werden de eerste vissen gevangen, Remko Stöteler en Frank Bomers vingen beiden meteen een brasem. De vaste sok vissers vingen ook met grote regelmaat vis al waren deze klein van stuk waardoor beide heren na een uurtje de opgetuigde feeder pakten om hun heil op dertig meter te zoeken. Na een klein uur was iedereen van de nul af en werd er met regelmaat ook een dikke brasem gevangen, maar de meest gevangen vis was toch wel weer de voorn. Henk Geurkink dacht een mooie half was brasem te kunnen scheppen, maar helaas voor hem dook er een dikke snoek op. Ook Ivo te Kortschot had in het eerste uur veelvuldig last van snoek, tot twee keer toe klapte tijdens het inhalen een dikke snoek op de vis die hij aan de lijn had en na een “strijd” van enkele minuten was het de snoek die aan het langste eind trok. Nummer tien had hier geen last van, sterker nog hier ging het vandaag fantastisch. Remko Stöteler wist met grote regelmaat een dikke brasem te landen, maar ook op nummer zes was het goed vertoeven. Hier zat René Molenveld, ook hij wist een mooi netje vis bij elkaar te vangen. Op nummer zestien zat vandaag Rob Beerten, Rob is bezig aan zijn eerste competitie en doet het niet onaardig. Hij wist op de kop ook een mooi netje vis bij elkaar te sprokkelen.

Om 12:00uur klonk het eindsignaal en konden de weegploegen aan de slag, iedereen zat in de vis, en dat is wel eens anders geweest in de “winter” In het totaal is er 44295 gram vis gevangen, wat een zeer goed te noemen is.  Remko Stöteler werd met overmacht eerste, 19840 gram, met op gepaste afstand René Molenveld , 8065 gram. Remko kon na deze overwinning de felicitaties al in ontvangst nemen, wie gaat hem nog inhalen..?  De eerste twee plekken lijken, met nog drie wedstrijden te gaan, vergeven en de  spanning zal hem voornamelijk zitten in de strijd om de derde plek.

Na drie wedstrijden staat de teller op 64280 gram. Blijkt maar weer dat de wedstrijdcommissie de juiste locaties gekozen heeft.

Uitslag 3de WinterCup wedstrijd:

1. Remko Stöteler 19840 gram
2. René Molenveld 8065 gram
3. Rob Beerten 2885 gram

Stand na de 3de WinterCup wedstrijd:

1. Ivo te Kortschot 21585 gram
2. René Molenveld 10395 gram
3. Ivo te Kortschot   4290 gram

De laatste competitie wedstrijd in 2015 zit erop, de eerste volgende competitiewedstrijd wordt gevist op zondag 17 januari 2016, wederom aan de Oude IJssel te Eldrik. Maar voordat het zover is organiseert de GHV dit jaar nog een wedstrijd, deze wordt gevist op zondag 27 december. We vissen dan aan het Beneden Kanaal te Eefde, wil je meedoen dan moet je snel zijn. We hebben nog een paar vrije plekken. Meedoen, stuur dan een mail naar oliebollenwedstrijd@visseningroenlo.nl