16 april 2024
Home » Sport » Diederik van Silfhout wint Grand Prix op PSC Lichtenvoorde

Diederik van Silfhout wint Grand Prix op PSC Lichtenvoorde

294

De Grand Prix dressuur die afgelopen zondag op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde werd verreden werd een Gelderse zege. Diederik van Silfhout uit Lunteren won de proef met Vorst D met 72,33% en is hard op weg om zich ook met dit paard in het olympisch kader te rijden.

Diederik van Silfhout en Vorst D hadden tijdelijk een korte wedstrijdpauze ingelast om thuis verder te trainen. Tijdens de subtop in Vragender lieten zij zien dat de extra trainingsuren zijn vruchten hebben afgeworpen. Van Silfhout verraste de juryleden op positieve wijze met zijn strak afgewerkte proef. Eveneens opvallend was Kirsten Beckers uit ‘s Gravendeel met haar schitterende KWPN-hengst Broere Westpoint, die op 70,37% uitkwam. Knap derde werd de Brabantse Marlies van Baalen met Zigeuner DVB met 69,17%.

De klasse Prix St.Georges werd in handicap verreden met de Intermediaire II en gewonnen door Marieke van der Putten, die in dienst is bij Edward Gal en Hans Peter Minderhoud in het Gelderse Harskamp. Met Zinagaro Apple behaalde ze 72,04%, bijna twee procent meer dan de sterk rijdende Florentine Rootveld uit Winterswijk met Winea.
In de Intermediaire I reed de Zutphense amazone Carolien Reverdink op Walk of Fame CHWR naar de overwinning met 67,37%. Jean-René Luijmes uit Silvolde werd hier tweede en derde met Cristall’s Il DIvo en Aswin.

Komende twee weekenden staat Paardensportcentrum Lichtenvoorde nog in het teken van dressuurwedstrijden. Op woensdag 12 november is er een springwedstrijd en daarna gaat het groot internationaal concours van start: Jumping de Achterhoek van 27 november tot en met 7 december. Een geweldig spektakel dat de paardenliefhebber niet mag missen.

Voor meer informatie www.psclichtenvoorde.nl