Drukke week voor Bovo Dames 1


AALTEN – Na de wedstrijd tegen Trivos moesten wij ons weer opmaken om op woensdagavond een wedstrijd te spelen. Door de week een wedstrijd is niet ons sterkste punt, maar het was al fijn dat de dames en staf van Pegasus de wedstrijd wel wilden verzetten naar dit moment. Na een wedstrijd met heel veel entourage en sfeer tegen Trivos was het wel erg snel om woensdags weer een wedstrijd te spelen. We kwamen wel weer heel sterk uit de startblokken. De passe kwam lekker, er was veel servicedruk en we konden alles scoren. Helaas slopen daarna de foutjes erin, waar Pegasus flink van kon profiteren. Zo verloren wij deze wedstrijd met 3-1 (16-25, 25-23, 25-20, 25-22).

Gelukkig konden we vrijdag weer trainen. De hoofden leeg en even weer rustig volleyballen. Werken aan het vertrouwen en daarna een rustige krachttraining. We waren weer klaar voor de laatste wedstrijd van deze drukke week. De laatste wedstrijd was tegen het derde damesteam van Dynamo Apeldoorn. Een lastige ploeg met sterk verdedigend werk, wisten we vanuit de vorige wedstrijd tegen hen. Iedereen was weer scherp, maar we begonnen rustig aan de wedstrijd. We konden veel scoren en als er een fout gemaakt werd, dan lukte het om snel weer een punt te maken. Zo konden we uitlopen naar een mooie voorsprong en wisten we de eerste set te winnen met 25-16. We weten dat we goed zijn in het winnen van een eerste set. Nu was het dus zaak om ook de andere sets de rust te bewaren en de foutenlast laag te houden. En in deze thuiswedstrijd lukte dit. De pass lag lekker en we hadden een heel afwisselend spelletje. Als evaluatie kwam ook naar voren dat het vooral een leuke wedstrijd was. We hadden wel tegenstand, maar toch waren wij steeds degene die het spel wisten te bepalen. 4-0 winst!

Tijdens het paasweekend zijn we vrij. En daarna is het tijd voor de laatste 2 wedstrijden van dit seizoen. Op 11 april spelen we nog 1x thuis met de rest van de vereniging en afsluitend uit naar Wekerom. Met een stand waarin theoretisch nog van alles mogelijk is, zullen we op 18 april weten waar we eindigen.

Check de geheel vernieuwde website van Bovo op www.bovo-aalten.nl