Eerste editie Jeugdronde van Borculo


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

EIBERGEN – De regionale wielervereniging RTC De Stofwolk maakt zich al ruim zestig jaar sterk voor het wielrennen in dit deel van de Achterhoek. ,,Daar hoort bij dat we als club dus voortdurend investeren in onze jeugd”, vertelt jeugdtrainer André te Boome. Vandaar dat er regelmatig evenementen voor de allerjongste wielrennertjes worden gehouden. Waaronder de Jeugdronde van Borculo, die zondag 12 april voor het eerst op het programma staat.

De wielerjeugd uit deze regio traint regelmatig op het wielercircuit van RTC De Stofwolk, op sportpark De Bijenkamp in Eibergen. ,Maar het is en blijft natuurlijk een uitdaging dat onze jongste leden uiteindelijk ook echte wedstrijden gaan rijden. En het liefst ook met publiek erbij. Vandaar dat we regelmatig allerlei evenementen organiseren”, aldus te Boome.

Dit jaar wordt voor het eerst de Jeugdronde van Borculo gehouden. Een wedstrijd in het centrum met start en finish ter hoogte van de vestiging van Schuurman Schoenen. ,,Het parcours loopt onder meer langs het Muraltplein, Voorstad, Steenstraat, Pagendijk, Burgemeester Bloemersstraat, de Needseweg en de Veemarkt. Met een totale lengte voor 1,2 kilometer. Voor de afwisseling is het immers goed dat jeugdrenners niet alleen op hun vaste parcours rijden, maar af en toe ook eens een uitstapje maken. En dan maakt zo’n officiële wedstrijd met publiek langs de hekken het alleen maar extra spannend.”

De Stofwolk doet er uiteraard alles aan om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen. ,,Voor de veiligheid van de deelnemers is het van belang dat ze op een vrij parcours kunnen rijden. De omwonenden worden dan ook vooraf benaderd om hier rekening mee te houden.”

Tijdens de Jeugdronde van Borculo komen er meerdere leeftijdscategorieën aan de start. Het eerste startschot valt om tien uur. De wedstrijden gaan de hele dag door.

Het is die zondag de eerste editie van de Jeugdronde van Borculo. ,,Intussen bekijken we welke evenementen we als club nog meer kunnen organiseren. Want we vinden dat een vereniging als de onze het aan z’n stand verplicht is dat we ons hard maken voor onze favoriete sport. Niet alleen in Berkelland, maar eigenlijk in heel Oost-Gelderland. Want onze leden komen uit de hele Achterhoek.”

Te Boome benadrukt dan ook dat geïnteresseerde jonge wielrennertjes tijdens de wekelijkse trainingen vrijblijvend kunnen meedoen. ,,Dat kan op de dinsdagavond van 17.45 tot 18.45 en de donderdagavond van 18.45 tot 20.00 uur.”

Zie ook: www.stofwolk.nl