Eerste IJsselCup wedstrijd 2016 gewonnen door Remko Stöteler.

Dertien deelnemers strijden om de IJsselcup nieuwe stijl.

Zondag 29 mei is de IJsselCup weer van start gegaan met dit jaar een andere opzet, om de spanning erin te houden. Zo wordt er dit jaar niet alleen maar op gewicht gevist maar ook op punten en in vakken, per wedstrijd zijn er dus twee ‘eentjes’ te vergeven. Aan het eind van de competitie zal, bij een gelijke aantal punten,  het gewicht de doorslag geven. Ook het aantal wedstrijden is gewijzigd, geen vijf zoals het afgelopen jaar, maar zes wedstrijden. Van de zes wedstrijden moet je er vier mee vissen om voor een prijs in aanmerking te komen, daarnaast tellen de beste vijf resultaten, mocht je onverhoopt een keer niet kunnen en je meld je netjes af, dan kan deze wedstrijd komen te vervallen. Daarnaast wordt een week voor de wedstrijd de locatie bekend gemaakt. Zodat de wedstrijdcommissie nog kan uitwijken indien nodig. Al met al genoeg ingrediënten voor een leuke en spannende competitie.

De eerste wedstrijd werd gevist aan de IJssel bij Baak (Bakerwaardseweg). Twaalf deelnemers, Andre Stokkink had (zoals het hoort) zich netjes afgemeld, waren rond kwart over zes aanwezig zodat er na een gezellig praatje en het uitwisselen van tips en trick geloot kon worden. Na het loten werd het bewuste kribvak opgezocht en kon er begonnen worden met de voorbereiding.

Na een uur voorbereiding klonk het beginsignaal en vlogen de korven naar de gekozen stek. In het begin werd er flink gevoerd, vissen op de IJssel is voeren, voeren en nog eens voeren, alvorens de onderlijn aan de montage geknoopt werd en de haak voorzien van aas. Het duurde niet al te lang of de eerste vissen werden gevangen, zoals gebruikelijk eerst de wat kleinere exemplaren, maar vis is vis. Maar echt hard ging het niet, het duurde voor meerdere deelnemers meer dan een uur voordat ze de eerste beten zagen, met name op de lagere nummers (vak A) was dit het geval. Remko Stöteler, vissend op nummer 12, had op een gegeven moment door hoe hij de vis aan de schubben kon komen  en ving de ene voorn na de andere. Tegen het eind van de wedstrijd wist hij zelfs nog een dikke brasem te vangen en verspeelde hij nog een grove winde. Op de andere nummers bleef het peuteren. Meerdere deelnemers haalden alles uit de kast zonder gewenst resultaat. Theo Wayerdink wist nog een kneiter van een winde te vangen, net als René Molenveld. De overige deelnemers waren al lang blij dat ze een spaarzame beet wisten te verzilveren.

Over het algemeen genomen was het een teleurstellende ochtend voor velen, sporadisch een beet welke vaak niet te verzilveren was. Bij elkaar wisten de twaalf deelnemers 22840 gram te vangen. In vak A  net geen zeven kilo, in vak B was dit een kleine 16 kilo.

Uitslag 1e  wedstrijd IJsselCup 2016:
Vak A:

1 René Molenveld 3690 gr
2 Alwin Bessels 1025 gr
3 Bennie Rooks 970 gr

Vak B:

1 Remko Stöteler

7815

gr
2 Theo Wayerdink

3760

gr
3 Rick van Koot

2350

gr

De eerstvolgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 26 juni. Maar voor die tijd hebben we nog twee 50+ wedstrijden (de eerste word gevist op woensdag 1 juni, loten vanaf 13:45 uur op de Maliebaan) de tweede wedstrijd van de vrijhengelcompetitie (zondag 5 juni, aan de Berkel in Borculo, “Kulsdom”) en de derde wedstrijd van de grachtencompetitie (zondag 12 juni).