Home » Groenlo » Eerste wedstrijd turnsters Rap & Snel

Eerste wedstrijd turnsters Rap & Snel

221

GROENLO – De eerste wedstrijd binnen de derde divisie van het dames turnen vond plaats in Doetinchem op zaterdag 15 november. De derde divisie is binnen Rap & Snel Groenlo de hoogst geturnde divisie. Drie leden van Rap & Snel mochten deelnemen aan deze wedstrijd.

Junior D (17 deelneemsters)
Karlijn Krabbenborg (7e), Rieke Huirne (10e), Lisa Schukkink (15e)
Karlijn en Rieke kwamen ook vorig seizoen al uit in junior D, maar voor Lisa was het de eerste wedstrijd als junior turnster. De turnsters openden de wedstrijd op vloer, waar zij allen een hoge salto met halve draai aan de jury lieten zien en een arabier-flickflack-salto.

Karlijn liet dit seizoen een nieuwe oefening op muziek zien. Af en toe was het nog even zoeken naar de juiste richting, maar de oefening zag er al netjes uit. Bij de sprong werden alle ‘half in half uit’ sprongen over de pegasus met een hoog cijfer beoordeeld. Karlijn behaalde zelfs de hoogste score binnen de wedstrijd. Brug is altijd een lastig onderdeel, het kost veel kracht om alle onderdelen soepel achter elkaar te turnen. Bij alle turnsters lagen wel een aantal verbeterpuntjes.

Rieke en Lisa lieten het lastige element ‘losom’ aan de jury zien, een buikdraai waarbij de heupen niet tegen de brugligger mogen aankomen. Rieke behaalde op dit toestel een prachtige tweede plaats en Karlijn een derde. Bij de balk hebben alle drie de turnsters helaas punten laten liggen door het niet correct uitvoeren van verbindingen en ook zijn alle drie de turnsters van de balk gevallen. Gelukkig lukte een aantal andere lastige elementen, zoals de radslag, wel.

Over het algemeen mogen de turnsters tevreden zijn over de prestatie tijdens deze wedstrijd. De komende trainingen zal er hard gewerkt worden om de oefeningen verder te verbeteren. Deze turnsters mogen op 13 december al weer uitkomen in de tweede voorronde.

Uitslag

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Karlijn Krabbenborg 12.10 10.35 9.80 11.30 43.55
Rieke Huirne 11.60 10.40 9.45 11.50 42.95
Lisa Schukkink 11.70 8.30 9.10 11.10 40.20