25 april 2024
Home » Groenlo » Eerste winterwedstrijd gewonnen door René Molenveld.

Eerste winterwedstrijd gewonnen door René Molenveld.

179

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Afgelopen zondag is de 4de WinterCup wedstrijd, de 1ste GHV competitiewedstrijd in 2015, gevist. In totaal organiseert de GHV 21 competitiewedstrijden en verschillende open wedstrijden, een greep uit ons wedstrijdprogramma: 5  Grachtencompetitiewedstrijden, 5 Vrijehengelcompetitiewedstrijden, 5 IJsselCup wedstrijden, 6 WinterCup wedstrijden en natuurlijk ook verschillende open wedstrijden. In 2014 is er over de gehele linie genomen ‘redelijk’ gevangen, weinig grote vis maar wel veel klein spul. Alleen in competitie verband is er in 2014 een kleine 200 kilo vis gevangen wat neerkomt op iets meer dan 10 kilo per wedstrijd. Dat moet beter kunnen lijkt ons, en daar gaan we voor in 2015.

Vandaag moest de eerste stap gezet worden. Wedstrijdparcours, net als de laatste wedstrijd in 2014, was de Oude IJssel (Beemsterweg). De wedstrijdcommissie had een mooi parcours uitgezet met veel ruimte tussen de deelnemers. In tegenstelling tot de laatste wedstrijd deden er nu 11 deelnemers mee, 2 meer dan de vorige wedstrijd. 2 deelnemers hadden zich netjes afgemeld en 1 deelnemer is nieuw bij de GHV. Alwin Bessels, winnaar van de Oliebollenwedstrijd, heeft de smaak te pakken en vist nu ook zijn wedstrijden bij de GHV mee. Na het wel bekende praatje (en borrel) in de sneeuw werd er geloot en togen de deelnemers naar de gelote stek. Ondanks dat de afgelopen weken behoorlijk geregend had stroomde het niet echt, dat betekende dus een secure aanpak!

De onderlinge verschillen zijn klein, tussen nummer 1 en 2 zit maar 800 gram en tussen de nummers 2 tot en met 8 maar 710 gram!! Er zou dus zou maar eens flink wat kunnen gaan veranderen in de stand.

Na 1 uur voorbereiding klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Dit keer pakte iedereen de feeder uit de foedraal, vissen met de vaste stok was gezien de wind en de kou een lastige opgave. Zoals gezegd moesten de deelnemers secure aan de bak, de meesten kozen dan ook voor redelijk licht materiaal, korfjes tot maximaal 50 gram voorzien van dunne lange onderlijnen (tussen 10/100ste en 14/100ste) voorzien van kleine haakjes (haak 16 of 18). De meeste deelnemers visten ergens tussen de 30 en 40. Eenmaal een mooi schoon stukje gevonden te hebben kon het aanvoeren beginnen. Na het aanvoeren, 2 of 3 korven met lokvoer en aas leegtrekken op de gekozen stek, werd de onderlijn er aangeknoopt en voorzien van maden en of casters en kon het wachten beginnen. Vrij snel werd er vis beten gezien, en vooral op de hogere nummers. Op nummer 3 wist Ivo te Kortschot met zijn eerste inzet meteen een brasempje te vangen. René Molenveld kreeg na een minuut of 15 een niet te missen aanbeet en wist een dikke brasem, zeker 2,5 kilo, te verschalken. In het laatste uur kreeg Remko Stöteler een zeer voorzichtige aanbeet en sloeg aan, na een dril van een kleine 5 minuten wist hij wat hij aan het einde van de lijn had.. een spiegelkarpertje.

De nieuwe man, Alwin Bessels, wist zijn kopplek enigszins te verzilveren en ving naast enkele voorns ook een paar mooie brasems. Geluksvogel was toch wel Ivo te Kortschot. Half uur voor het einde van de wedstrijd kreeg hij “iets” aan de haak maar na een dril van enkele seconden was hij alles kwijt. Opnieuw een montage maken, bij nul graden valt dat niet mee, en om 10 voor twaalf kon hij eindelijk weer vissen. Na 3 minuten wist hij een brasem te vangen en met nog 4 minuten op de klok toch nog maar een keer ingooien. In het eindsignaal kreeg hij wederom een weifelende aanbeet en wist ook deze te verzilveren.

Nu kon dan de stand opgemaakt worden, er is door de zeven deelnemers 15715 gram vis gevangen, helaas hebben vier deelnemers geen vis ter weging aangeboden. Door deze uitslag heeft er een aardig verschuiving in het klassement plaatsgevonden en blijft het spannend in de top van het klassement. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gissen wie er kampioen wordt van deze 32ste editie van de WinterCup.

Eindstand vierde wedstrijd:

1. René Molenveld 6825 gram
2. Remko Stöteler 4030 gram
3. Alwin Bessels 1610 gram

 

Tussenstand na vier wedstrijden:

1. René Molenveld 8675 gram
2. Remko Stöteler 6185 gram
3. Theo Wayerdink 4185 gram

 

Eerste volgende wedstrijd om de WinterCup 2014/2015 wordt gevist op zondag 22 februari aan de Berkel te Eibergen (GeMavo).

Algemene Ledenvergadering
Na 42 jaar in het bestuur te hebben gezeten, waarvan hij 25 jaar voorzitter is geweest, houdt Herman Oosterholt het voor gezien. Benieuwd wie de voorzittershamer van hem overneemt, kom dan op woensdag 11 maart naar ons clubhuis “Het Wilgenpark”, Beltrumseweg 3a 7141 VJ Groenlo. De vergadering start om 20:00u, de koffie staat klaar