G-team op toernooi in Brabant

GROENLO – In alle vroegte stonden we dan op zaterdag 11 juni om 07:00 uur op de Gelderesch bus te wachten die ons zou vervoeren naar Beek en Donk.
Geen vermoeide kinderen maar kinderen die vol adrenaline en met veel enthousiasme stonden te wachten op de bus. Wat hadden ze er zin in, en de leiders ondanks de vroegte natuurlijk ook!

Door: Yanique Veld

Op naar Beek en Donk dus voor het Daan van Sleuwen toernooi, een toernooi dat in 2016 voor de 11e keer georganiseerd is ter nagedachtenis aan de helaas in 2006 overleden Daan van Sleuwen van 12 jaar oud, destijds lid van de R.K.S.V. Sparta’25 ( de club die dit toernooi organiseert).

Het G-team van Longa uit Lichtenvoorde is een bekende op het toernooi en ging voor de 2e keer mee, zodoende dat wij ook bekend raakten met het toernooi en ons als SV Grol hebben aangemeld net als Longa.
Omdat Beek en Donk een beste afstand is vanaf Groenlo, wij veel spelers en begeleiders mee wilden hebben, is er dankzij Kanjers voor Kanjers en Gelderesch en bus beschikbaar gesteld om zowel Longa als Grol naar Beek en Donk te brengen.

Zo zaten we dus die zaterdag 11 juni om 07:15 uur in de bus vanaf SV Grol onderweg naar de eerste stop Lichtenvoorde om daar de Longa spelers op te halen. Eenmaal bij Longa gearriveerd waren de spelers, begeleiders en ouders van Longa net zo enthousiast als de mensen van Grol en was het dan ook niet stil in de bus maar heeeel gezellig met veel drinken en snoepjes. Zo leek de reis geen 2 uur te duren en vloog het voorbij.

Eenmaal aangekomen in Beek en Donk hebben we ons gemeld en gingen we ons klaarmaken in de kleedkamer voor de eerste wedstrijd. Omdat we met voldoende spelers waren om 2x een 7 tal te vormen zijn we verdeeld in 2 teams om ook iedereen zoveel mogelijk te laten spelen.

Na de eerste wedstrijdjes gespeeld te hebben, hadden we even tijd om bij te komen in de kleedkamer voor wat drinken en een lunch. De organisatoren van het toernooi kwamen met lunchpakketjes voor alle spelers en leiders en konden we weer extra kracht opbouwen voor de rest van de wedstrijden. Ook was er door Ben voldoende drinken en snoep geregeld, zelfs voor de ouders en broertjes en zusjes.

Halverwege het toernooi vond het defilé plaats. Met zo’n 16 vlaggen van SV Grol gingen we samen met alle deelnemende teams het veld op achter een klein orkest. Een mooi gezicht om al die spelers bij elkaar te zien met zoveel plezier. Voor video’s en foto’s kijk op de Facebook pagina van SV Grol G1.
Eenmaal met alle teams opgesteld op het veld werden we welkom geheten door de Wethouder van Beek en Donk en de familieleden van Daan van Sleuwen.

Na het defilé moesten we weer keihard aan de bak tijdens de wedstrijdjes. In totaal heeft elk team 4 wedstrijdjes kunnen spelen van 20 minuten lang en was er tussendoor nog een penaltyronde.

Na de laatste wedstrijd was het tijd voor een welverdiend patatje met een snack voordat we de spannende prijsuitreiking hadden. Zelfs na al het snoep en de lunch ging de patat er nog makkelijk in!

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Alle teams verzamelden zich weer op het veld waarna de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Eerst werden de senioren teams genoemd en daarna kwamen de junioren. Omdat we in 2 teams waren opgedeeld in verschillende poules werden we 2 keer benoemd. In de eerste poule werden we 5e en in de tweede poule werden we 2e. Allebei een topprestatie! Trots haalden we met het hele team de beker op die uitgereikt werd door de neef en nicht van de overleden Daan van Sleuwen.
Na de teamfoto en de beker trots aan de ouders is laten zien was het tijd om te douchen en weer terug te gaan met de bus naar Groenlo.

Na een terugreis van 2 uur, de helft van de kinderen slapend waren we weer in Groenlo. Iedereen toch wel vermoeid maar een super dag gehad.

Wij willen graag de volgende sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van deze geweldige dag!: Gelderesch, VSVG, Supportersclub, Kramer en Molenveld, Gamp Ebiz. Zonder jullie hadden wij niet zo’n topdag, nogmaals dank!

Meer foto’s en video’s zijn te vinden op de Facebook van SV Grol G1 via onderstaande link: http://bit.ly/1OlZWak

Foto: PR
Foto: PR