Gelijkspel in Bentelo voor HV Grol Dames 1

BENTELO – Zondag 1 december was een dagje Bentelo voor HV Grol. Na de wedstrijd van de meiden vande A1 en daarna Dames 2, mocht Dames 1 van start. Bentelo staat in de competitie op de derde plek met nipt 1 punt meer dan Grol. Het doel voor vandaag was die derde plek van Bentelo overnemen.

Het vermoeden bestond dat de teams zeer aan elkaar gewaagd zouden zijn, maar Grol liep in het begin van de wedstrijd al snel uit naar 4-1. Deze score werd door mooie aanvallen en goed samenspel steeds groter. Door een zeer sterke verdediging en goed keepwerk van Grol, hadden de meiden van Bentelo het lastig om het balletje erin te krijgen. Dit resulteerde in een ruime voorsprong met en ruststand van 5-13.

Kat in het bakkie zou je denken, maar helaas bleek niets minder waar. De coaches waarschuwden in de rust nog dat de dames nog even moesten blijven vlammen, maar in de tweede helft doofde het vuur. Door de vanaf dat moment meer offfensieve verdediging van Bentelo liepen de aanvallen niet meer zoals in de eerste helft en werden veel schoten op goal gemist. Daarnaast ging Bentelo met een extra cirkelspeelster spelen, waar Grol het in de verdediging toch knap lastig mee had. Prompt was Bentelo zo ver terug gekomen, dat de stand 19-21 was. Met nog 2 minuten op de klok wist Bentelo nog te scoren en was het verschil nog maar 1 punt. Toen ze één op één gingen verdedigen, wisten ze slim de bal te onderscheppen en gooide Bentelo in de laatste 10 seconden op de lat. “Door het oog van de naald” dacht Grol, maar de scheidsrechter zag hier een overtreding en gaf een 7-meter. Deze wist Bentelo feilloos te benutten. Toen stond als eindstand ineens 21-21 op het scorebord.

Dit hadden de dames zich een half uur ervoor niet voor kunnen stellen. Dat Grol het kan bleek wel uit de eerste helft. Nu is het zaak om dit volgende week zondag de hele wedstrijd vol te houden. Aanmoediging is zeer welkom. De dames spelen thuis om 13.10 uur tegen Bornebroek DS1.