Home » Groenlo » Scheidsrechter ontneemt Grol de overwinning

Scheidsrechter ontneemt Grol de overwinning

316

GROENLO/HENGELO)Gld) – Niet de thuisclub, in dit geval Pax uit Hengelo Gld., niet Grol als bezoekende club, maar de scheidsrechter was deze keer degene die de einduitslag van deze competitiewedstrijd bepaalde. De fluitist: Ronny Mulder uit Deventer, had in alle opzichten een offday. Omdat het Mulder deze zondagmiddag maar niet lukte om een zelfverzekerd optreden aan de dag te leggen, maakte de Deventenaar het niet alleen zichzelf extra moeilijk, maar ook de voetballende elf uit Groenlo, die van meet af aan een goede inzet aan de dag legde en gelet op het vertoonde spel gedurende de gehele wedstrijd met een overwinning beloond had moeten worden.

Een en ander kwam met name tot uiting in de 8e minuut van de tweede helft toen Grol via Mart Zieverink een 1-3 voorsprong liet aantekenen en de scheids in eerste instantie naar de middenstip wees en vervolgens naar aanleiding van de protesten van de Pax-spelers de treffer alsnog annuleerde. Een in alle opzichten discutabele beslissing. In het verdere verloop van de wedstrijd leek alles erop dat Grol met een 1-2 zege in de pocket huiswaarts zou keren. Echter het twijfelachtige optreden van de scheids kreeg in de slotminuut van de reguliere speeltijd een vervolg toen hij naar de strafschopstip wees na een overtreding van Thomas Porskamp (duw in de rug van de tegenstander). Maar wel een overtreding die plaatsvond buiten het strafschopgebied. De naar aanleiding van de door de Grolspelers geuite protesten, ontstond er een massale constellatie in het veld, die voor de nog meer wanhopig wordende scheidsrechter teveel werd. Mulder liet Pax de strafschop benutten en besloot daarna om de wedstrijd te staken en zich een weg te verschaffen richting de kleedkamer. Daar tot rust gekomen, besloot hij vervolgens met nog zeker vijf minuten blessure- c.q. speeltijd op de klok om de wedstrijd op het wedstrijdformulier te beëindigen, zodat ook beide teams de douches konden opzoeken.

Wat de wedstrijd op het sportpark ’t Elderink -waar iedereen overigens vrij entree had- kenmerkte, was het bijzonder slechte natuurgrasveld waarop gevoetbald moest worden. Niet alleen voor de bezoekende club, maar ook voor de thuisclub een knollenveld, waarop goed voetbal niet mogelijk is. Of zoals Pax-trainer Rudi Vonk het illustreerde: “Je kunt trainen wat je wilt, bedenken wat je wilt, maar bij de uitvoering in de competitie heb je hier te maken met deze hopeloze ondergrond.”

Op dat desastreuze veld van Pax moest Grol aantreden zonder de geblesseerde spelers Michel Kamphuis en Doné Emaus. In de 36e minuut van de eerste helft mocht ook verdediger Eduardo de Sousa Cavalcante vanwege een hamstringblessure op de blessurebank plaatsnemen. Toch wist Grol in het eerste bedrijf van het duel een 1-2 voorsprong op het scorebord te laten zetten. In de 17e minuut was het Mart Zieverink, die de 0-1 liet aantekenen. Amper drie minuten later was het al 1-1 toen doelman Wessel Baarslag een door Roy Wolsheumer genomen vrije trap liet glippen, waarop Jannick Koerhuis van dichtbij de bal voor het intikken had. De 1-2 voorsprong werd in de 28e minuut bewerkstelligd via een door Luc Berentsen goed genomen strafschop Even daarvoor was Thomas Porskamp na een fraaie door Quint Kristen genomen vrije trap al koppend tegen de grond gewerkt.

Zondag 7 april a.s. speelt Grol 1 een thuiswedstrijd tegen FC Trias 1 uit Winterswijk. Aanvang: 14.30 uur op het sportpark Den Elshof.