Geslaagd bezoek van Kashiwa Russell uit Japan

GROENLO – Al weer voor de vijfde keer bracht een jeugdteam van Kashiwa Russell uit Japan een bezoek aan Groenlo. Kashiwa Russell is een amateurclub vlak bij Tokyo. Naast een drietal trainingen, het spelen van wedstrijden tegen Grol, HHC, De Graafschap en Kleef was er ook behoorlijk wat tijd ingepland voor sociaal culturele activiteiten.

Zo hadden ze een gezamenlijke barbeque met het Grol JO15-1 team en was er een mini-uitwisseling met de leerlingen van het Marianum. Deze uitwisseling bestond uit drie delen: een bezoek aan en rondleiding op het vernieuwde Marianum, het gezamenlijk bereiden van een Japanse maaltijd en dit jaar voor de eerste keer per groepje van vier een activiteit in Oost Gelre afgesloten met een Hollandse maaltijd bij de leerlingen thuis. Zo maakten de spelers van Russell o.a. kennis met Boerengolf, Pitch en Putt, picknicken, paardrijden, zwemmen, de klompenfabriek en kaas maken. Een zeer geslaagde activiteit.

De trainers brachten ondertussen een bezoek aan de basisschool St. Willibrordus en kwamen er achter dat de basisschool hier toch iets anders is georganiseerd als thuis in Japan. Ze keken hier met zeer veel bewondering en jaloezie naar.

Na ruim een week verblijf op Marveld Recreatie is het team zondag 2 april moe maar voldaan huiswaarts gegaan. In 2018 is men wederom van plan om te komen. En wellicht komt er naast het O15 team van Russell ook een O12 team van een andere Japanse club. Groenlo staat dus goed op de kaart in Japan!