21 april 2024
Home » Sport » Gouden fluit voor bondsscheidsrechter Hans Udo

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

WINTERSWIJK – Afgelopen zondag heeft handbalvereniging HCW te Winterswijk Hans Udo gehuldigd voor zijn 40-jarig jubileum als bondscheidsrechter.

Hans was bezig de streekderby HCW DS2 tegen HV Grol DS4 te fluiten, toen 5 minuten voor het einde de wedstrijd werd stilgelegd door de wedstrijdtafel. Cindy Bollen sprak namens HCW de totaal verraste scheidsrechter toe. Zij gaf daarbij ook het woord aan Frans Holleboom. Hij kwam namens het Nederlands Handbal Verbond zijn koppelgenoot de gouden fluit overhandigen.

Hans Udo fluit nu al meer dan 40 jaar handbalwedstrijden. Eerst thuiswedstrijden voor de eigen vereniging en tijdens toernooien, later dus ook voor het NHV. In deze 40 jaar heeft hij meerdere koppelgenoten gehad. Het langst heeft hij samen met zijn broer Dick gefloten, ongeveer 25 jaar. Inmiddels fluit hij al zo’n 7 jaar met Frans, nog steeds met veel plezier.

Naast Hans werd ook zijn vrouw Ans in het zonnetje gezet door HCW. Na de toespraken en ook een attentie van HV Grol heeft Hans de wedstrijd uitgefloten en daarna nog gezellig nagepraat met het bestuur en leden van HCW, zijn koppelgenoot en zijn familieleden die als verrassing waren uitgenodigd.