Grachtencompetitie nu al spannend!

GROENLO – Met pas drie wedstrijden gevist te hebben kan nu al gezegd worden dat de Grachtencompetitie 2016 nu al ongekend spannend is. Zondag 12 juni werd de derde wedstrijd gevist en ditmaal had de wedstrijdcommissie gekozen voor twee vakken. Te weten de Kloostertuin en de Maliebaan / Marhulzenweg.
De loting had wederom een vlot verloop en er was dus ruim tijd om de visstek op te bouwen. Dat kunnen sommigen binnen twintig minuten en anderen hebben daar soms wel een uur voor nodig.

Vis
Nadat om 8.00 uur het beginsignaal had geklonken werden al snel de eerste vissen gevangen. Maar bij anderen bleef het heel lang stil. Daar er dit jaar op aantal en op gewicht wordt gevist is het natuurlijk zaak de vis goed aan de praat te houden. Elke gevangen vis kan doorslaggevend zijn. In de loop van de morgen werd duidelijk dat er in de Kloostertuin duidelijk meer werd gevangen dan op de Maliebaan. De koploper na twee wedstrijden (Hennie Wildenborg) zat op de Maliebaan en kon de vis niet aan de praat krijgen. Maar tot 10.00 uur ging het op de nummers 13 t/m 18 redelijk, maar daarna viel het helemaal stil. In de Kloostertuin werd redelijk door gevangen.

Spannend
Uiteindelijk werd op de Maliebaan Steven Groot Severt vakwinnaar met 25 vissen en 410 gram. Op de voet gevolgd door Erik Mentink met 20 vissen en 345 gram. In de Kloostertuin was het Leo te Koppel die met 37 vissen en 930 gram de overwinning voor zich op eiste. Een goede tweede was Dinja Oosterholt met 31 vissen en 740 gram. Doordat nu de vissers die na twee wedstrijden in de middenmoot zaten nu deze derde wedstrijd de punten pakten is het ongekend spannend geworden. En we zijn pas op de helft van de competitie. Dinja Oosterholt en Steven Groot Severt hebben deze derde wedstrijd goede zaken gedaan. Zij stonden na twee wedstrijden respectievelijk derde en vijfde.

De volgende wedstrijd voor de grachtencompetitie wordt zondag 28 augustus gevist.

Uitslag 3de grachtenwedstrijd 12 juni:
Vak Kloostertuin

1. Leo te Koppel 37 vissen 930 gr. 1 pnt.
2. Dinja Oosterholt 31 vissen 740 gr. 2 pnt.
3. Willy Ottink 19 vissen 445 gr. 3 pnt.

Vak Maliebaan/Marhulzenweg

1. Steven Groot Severt 25 vissen 410 gr. 1 pnt.
2. Erik Mentink 20 vissen 345 gr. 2 pnt.
3. Hennie van Ooyen 18 vissen 345 gr. 3 pnt.

Stand na de 3de wordt deze week/ begin volgende week gepubliceerd op onze website.. We houden het nog even spannend.

Eerst volgende competitiewedstrijd wordt, onder voorbehoud, gevist op zondag 26 juni. Het gaat om de 2de wedstrijd om de IJsselCup, het doorgaan van deze wedstrijd is twijfelachtig aangezien het waterpeil in de IJssel erg hoog staat voor de tijd van het jaar