Grachtencompetitie steeds spannender


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

GROENLO – Met nog één wedstrijd te gaan heeft de nieuwe puntentelling (aantal + gewicht) opnieuw z’n nut bewezen. Want de grachtencompetitie is spannend tot aan de laatste wedstrijd. Op zondag 16 oktober valt de beslissing.

Zondag 10 september werd de 5e wedstrijd gevist voor deze leuke viscompetitie. De wedstrijdcommissie had wederom gekozen voor het parcours Hertenkamp (Vak A), Halve Maan en Ezels Weide ( vak B). Dit in verband met de goede vangsten tijdens de 4e wedstrijd op 28 augustus. Het vak Ezels Weide/Halve Maan is een prachtig vak dat straks met de nieuwe beschoeiing alleen nog maar beter uit de verf kan komen.

De wedstrijd
De grote vraag was wederom hoe de vis gaat reageren op het toch wel uitzonderlijke weer. De vangsten daarentegen waren de laatste dagen redelijk in de gracht. Om 7.00 uur werd er geloot en zocht iedereen de visstek op om alles klaar te zetten. Om klokslag 8.00 uur klonk het beginsignaal en al snel werden de eerste vissen gevangen. Echter dat was lang niet overal het geval. Er viel nauwelijks wind waar te nemen tijdens de wedstrijd wat niet zo vaak voorkomt.
In het vak Ezels Weide was het Erik Mentink die de vis er ‘goed op had zitten’ en hij ving tot aan het eindsignaal goed door. Met 63 vissen en 800 gram aan gewicht werd hij eerste in dit vak.

In het vak bij het hertenkamp was het moeilijke visserij daar lukte het Toon Heinsman toch om een mooie brasem van 2 kilo te vangen. Met in totaal 32 vissen en 2.280 aan gewicht werd hij in dit vak winnaar.

Spannend
Met nog één wedstrijd te gaan is het ongekend spannend. Er zijn nog vele kanshebbers op de eindoverwinning. Temeer omdat het slechtste resultaat weggestreept kan worden.Ongekend spannend gaat het dus worden op 16 oktober.

Uitslag 5e wedstrijd 11 september 2016

Vak Hertenkamp

1) Toon Heinsman 1 punt
2) Hennie Wildenborg 2 punten
3) Herman Oosterholt 3 punten

Vak Halve Maan/Ezelsweide
1) Erik Mentink 1 punt
2) Steven Gr. Severt 2 punten
3) Ralf Thiel 3 punten