18 april 2024
Home » Sport » Grol 1 laat 2 punten liggen

Zowel Grol als MvR waren niet compleet en moesten beroep doen op invallers. Grol begon net als afgelopen wedstrijden agressief en goed aan de wedstrijd. Desondanks was de eerste kans voor MvR. Een bal uit een corner en de kluts belandde gelukkig voor Grol slechts op de lat. De eerste mogelijkheid van Grol kwam na een kwartier spelen en dat was een schot van Michel Kamphuis dat boven op het doel belandde. Daarmee is ook gelijk de man of the match genoemd. Michel Kamphuis was de gangmaker aan Grolkant, altijd aanspeelbaar, goede acties, en was bij alle mogelijkheden van Grol betrokken. Achterin vielen Ramon Landewers en Bjorn te Braake positief op door kort en effectief te verdedigen. En Wessel Baarslag keepte vandaag ook weer een zeer goede wedstrijd. Grol leek op rozen te zitten toen na een kwartier de 0 – 1 gescoord werd. Een schot van Mathijs Warnar belandde bij de tweede paal en kon door Wouter Rexwinkel worden binnengetikt.

Ook de rest van de eerste helft was voor Grol. Een corner van Johan Houben kon maar net door doelman Jelle Kniest van de lijn worden getikt. Even later leek Grol zelfs zijn tweede doelpunt te scoren. Mathijs Warnar tikte een schot van Wouter Rexwinkel bij de tweede paal binnen, maar arbiter Bleekman constateerde echter buitenspel. Daar was niet iedereen van het publiek, dat grotendeels uit Grolsupporters bestond, het mee eens. Grol kreeg daarna nog diverse goede kansen. Een schot van Jur Dieker werd door Jelle Kniest uit de hoek getikt. Een schot van Quint Kristen werd gekeerd en de daaropvolgende actie van Jordy Oonk werd tot corner verwerkt. Wouter Rexwinkel werd door Ramon Landewers op links weggestuurd. Zijn schot belandde slechts in het zijnet. Vlak voor rust werd een voorzet op maat van Michel Kamphuis door Mathijs Warnar slechts in de handen van de keeper gekopt. En een afstandsschot van Ramon Landewers ging maar net over. Legio kansen derhalve voor Grol in de eerste helft. Daartegen over stond één grote kans van MvR. Een schot van Hannes Esselink van dichtbij werd miraculeus door Wessel Baarslag gered. Ruststand derhalve: 0 – 1.

Zoveel kansen dat Grol de eerste helft had, in de tweede helft lukte er niet veel meer. Doordat het middenveld van Grol niet kon overtuigen werd het een rommelige tweede helft. MvR zette Grol snel vast en Grol kon daarom alleen met lange ballen werken. Grol liet MvR steeds meer in het spel komen. MvR was fysiek sterk en ging dat in de tweede helft ook met steeds meer voetbal combineren. Onder aanvoering van Victor Steinhauer en Danny Evers op het middenveld en met Hannes Esselink in de spits. Grol creëerde weinig kansen meer en had men een kans, dan treuzelde men te lang. Wouter Rexwinkel had de grootste kans in de tweede helft om de wedstrijd op slot te gooien, maar hij schoot over. Ondertussen drong MvR zich steeds meer op. Na een uur spelen voorkwam Wessel Baarslag de gelijkmaker door een doorkopbal van MvR van de lijn te keren. Grol leek de driepunten mee naar huis te nemen, maar het mocht helaas niet zo zijn. In blessuretijd kreeg MvR nog een corner. Alle Grolspelers bevonden zich in hun eigen 16-meter gebied. En toch lukte het de lange Hannes Esselink om bij de tweede paal de bal binnen te koppen: 1 – 1. Een enorme domper.

Gezien de tweede helft niet onverdiend voor MvR, maar gezien de eerste helft had Grol het al lang af moeten maken. Zeer jammer om alsnog twee punten in te leveren. Met dit gelijke spel gaat Grol met een 6e plaats de winterstop in. Wellicht had er meer ingezeten, maar desondanks een mooie plek en uitgangspositie voor de tweede competitiehelft voor deze grotendeels nieuwe groep. De spelersgroep heeft naar behoren gepresteerd en hopelijk gaan ze straks nog voor een mooie verrassing zorgen. De eerstvolgende competitiewedstrijd is gepland voor zondag 29 januari: uit tegen VVO in Rozendaal.