Grol 1 mag blijven hopen op behoud tweede klasse

Eerste nacompetitieduel tegen SC Varsseveld eindigt in 0-0

Groenlo – Ondanks dat Grol afgelopen zondag in de gehele wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij was, moest de equipe van trainer/coach Jeroen Burghout op eigen terrein in het eerste nacompetitieduel tegen SC Varsseveld genoegen nemen met een doelpuntloze eindstand: 0-0. Zondag 5 juni a.s. vindt op het sportpak Oberink in Varsseveld de tweede, allesbeslissende wedstrijd plaats (aanvang: 14.00 uur).

SC Varsseveld, de ploeg van trainer/coach Sander Hoopman uit Winterswijk, was naar Groenlo gekomen om in ieder geval niet te verliezen. Dit had een pure verdedigende tactiek tot gevolg, waarvoor de aanwezige echte voetballiefhebber weinig lovende woorden wist op te brengen. SC Varsseveld kwam dientengevolge niet verder dan één (kopbal)kans in de eerste helft en een schot op de paal in de eindfase van de wedstrijd. Grol had daarentegen in de eerste 30 minuten, een fase waarin de ploeg goed en gecontroleerd speelde, de wedstrijd moeten beslissen met twee of drie doelpunten. Ondanks dat het enkele malen op een schiettent leek, wist Grol geen voorsprong te bewerkstelligen. Een en ander had mede te maken met een subliem keepende 40-jarige Martijn Besselink aan de zijde van SC Varsseveld. Daarnaast was het verdediger Martijn ten Brinke, die het met name Grolspits Mart Zieverink telkenmale bijzonder moeilijk maakte, beter gezet belette om te scoren.

Vanwege het Internationaal Marveldtoernooi werd de wedstrijd niet alleen op een vroeger tijdstip (13.30 uur) gespeeld, maar daarnaast ook nog eens op veld 1 in plaats van op het vertrouwde hoofdveld. En het moet gezegd worden, vanwege de kleinere afmetingen van dit veld, was deze verplaatsing niet in het voordeel van het Grolteam, dat juist tegen een ploeg als SC Varsseveld via de vleugels de aanval moet kiezen.
Desalniettemin mag of duidelijker gesteld moet de Grolequipe met het nodige vertrouwen a.s. zondag naar Varsseveld afreizen. Er vielen afgelopen zondag geen gele kaarten en daarnaast werd men niet geconfronteerd met ernstige blessures. Dit impliceert onder andere dat Grol in de verdediging weer kan beschikken over Johan Houben en Mart Willemsen. Verder is alle hoop gevestigd op centrale middenvelder en spelverdeler Lennard Walterbos, die hopelijk alles uit de kast haalt om zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van Grol met een overwinning af te sluiten. Hetzelfde geldt in de voorhoede voor Jelle Kornegoor, die niet zijn beste seizoen bij Grol beleeft, maar die constatering teniet kan doen door zijn afscheid bij Grol een passend cachet mee te geven in de vorm van een overwinning. Op de linkervleugel maakte Eduardo De Sousa Cavalcante afgelopen zondag de nodige indruk. Alleen is het nodig dat de 18-jarige Dudu de twijfel uit zijn acties verbant, zodat het sluitstuk van zijn aanvalspatronen meer rendement oplevert.

Dat SC Varsseveld na afgelopen zondag op alle mogelijke manieren verkondigt dat men in de tweede wedstrijd niet alleen een thuisvoordeel heeft, maar ook het voordeel van het voetballen op natuurgras, hoeven de Grolspelers zich absoluut niet aan te trekken. In het huidige seizoen heeft Grol juist in enkele (uit)wedstrijden bewezen dat men op natuurgras tot grote prestaties kan komen. Neem alleen nog maar de uitwedstrijd op natuurgras tegen Babberich als voorbeeld. Een duel waarin men als collectief uitstekend voor de dag kwam. Met de ondersteuning van een grote supportersschare zijn er zondag zeker kansen om te overleven en zodoende het tweede klasse-schap te kunnen continueren.

Opstelling Grol 1 tegen SC Varsseveld:
Doel: Max de Vries;
Achter: Ramon Landewers, Wouter Pillen, Kai Ordelmans en Michel Kamphuis (86e min. Bram Huls);
Midden: Rob Temmink, Lennard Walterbos en Ties ten Barge ((81e min. Pim Westervoorde);
Voor: Jelle Kornegoor (63e min. Mathijs Warnar), Mart Zieverink en Eduardo De Sousa Cavalcante

Foto: René van der Mosselaar
Foto: René van der Mosselaar