Grol 1 speelt gelijk tegen Trias 1

Groenlo – GROENLO – Het is mogelijk niet voor iedereen even aangenaam om te constateren, maar het is niet anders. Niet de competitiewedstrijd van Grol 1 tegen buurman FC Trias 1 uit Winterswijk was afgelopen zondag het hoogtepunt van de dag, maar de door de Vrienden van de S.V. Grol (VSVG) georganiseerde najaars Fancy Fair. Of zoals een trouw bezoeker van het halfjaarlijkse VSVG-onderonsje het gekscherend opmerkte: ’’Het lijkt erop dat belangstellenden bij het VSVG-gebeuren niet alleen in de meerderheid zijn, maar zich ook beter vermaken dan tijdens de bij de als een streekderby te boek staande competitiewedstrijd Grol – FC Trias.”

Inderdaad, ondanks alle goede bedoelingen van de Grollenaren en de Winterswijkers was op het sportpark Den Elshof de kwaliteit en dientengevolge het kijkgenot van de competitiewedstrijd tussen Grol en FC Trias van dien aard dat deze als een derby aangekondigde wedstrijd in de derde klas C van de KNVB absoluut geen winnaar verdient.
De wedstrijd onder leiding van de veel te veel fluitende en daardoor van negatieve invloed aanwezig zijnde scheidsrechter Ronny Veltmaat uit Apeldoorn had een dergelijk bijzonder rommelig verloop, dat daarbij de neutrale toeschouwer de indruk had te kijken naar een wedstrijd op vijfde klas niveau.
Interessant gegeven is dat aan Grolzijde de eerste selectie onder leiding staat van trainer/coach Sander Hoopman, voorheen de technische baas van FC Trias en dat de bezoekende formatie uit Winterswijk wordt voorgegaan door trainer/coach Jos Heutinck, voorheen in die hoedanigheid werkzaam bij de Groenlose voetbalclub.
De verwachtingen vooraf waren derhalve hooggespannen, maar de uitvoering op de kunstgrasarena van het sportpark Den Elshof liet in alle opzichten te wensen over.

In het eerste gedeelte van de eerste helft liet Grol nog enkele kansen onbenut. Zo ging een kopbal van middenvelder Luc Berentsen maar net naast en wist Wouter Rexwinkel niet te profiteren door een uit een voorzet van Eduardo de Sousa Cavalcante, door Mart Zieverink voorbereide, niet te missen kans en wist ook aanvoerder Michel Kamphuis geen raad met een door Wouter Rexwinkel voorbereide kans om de score te openen. En zoals zo vaak, valt dan de goal aan de andere kant. Een doelpunt van FC Trias in de vijfde minuut van de blessuretijd in de eerste helft, in eigen doel gescoord door Luc Berentsen. Ruiststand: 0-1.
In de tweede helft onderging het spelpeil geen veranderingen. Twee ploegen waarbinnen de spelers elkaar maar moeizaam wisten te vinden en er dientengevolge geen sprake was van goed positiespel. Uitgespeelde echte kansen, waarbij spelers via goed combinatievoetbal worden gelanceerd, bleven dus uit. Het negatieve schouwspel in het tweede bedrijf van de wedstrijd kende een kleine opleving op het moment dat de opgekomen Mart Willemsen uit een hoekschop van Michel Kamp[huis nog het doel wist te treffen: 1-1.
Het enige lichtpunt van de wedstrijd diende zich halverwege de tweede helft aan toen vanwege het zwaarbewolkte weer de lichtmasten rond het speelveld werden aangestoken.

Zondag 12 november a.s. speelt Grol 1 een bekerwedstrijd in Barchem tegen SBV 1 en op zondag 19 november staat in Zevenaar de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen DCS 1 op het programma.

Klik voor meer informatie

Opstelling Grol 1:
Doel: Wessel Baarslag;
Achter: Ramon Landewers, Tim Leusink, Mart Willemsen en Bjorn te Braake;
Midden: Luc Berentsen, Michel Kamphuis en Roel Bruins;
Voor: Wouter Rexwinkel (74e min. Mathijs Warnar), Mart Zieverink (77e min. Jordy Oonk) en Eduardo de Sousa Cavalcante (83e min. Quint Kristen).

Gele kaarten waren er voor Bjorn te Braake van Grol en Bram te Bogt van FC Trias.

Uitslagen derde klasse C:
OBW – VVO 2-1
Pax – Groessen 2-1
SC Rheden – DCS 3-2
VIOD – AD ’69 7-3
VDZ – Keijenburgse Boys 5-2
MASV – Gendringen 4-3
Grol – FC Trias 1-1

Programma voor zondag 19 november aq.s.:
FC Trias – VIOD
VVO – Groessen
Gendringen – Pax
AD ’69 – OBW
SC Rheden – VDZ
Keijenburgse Boys – MASV
DCS – Grol