Home » Sport » Grol 1 speelt gelijk tegen VVO 1

Grol 1 – VVO 1 0-0

Voor de hoofdmacht van de sportvereniging Grol is de nieuwe voetbalcompetitie seizoen 2016-2017 afgelopen zondag van start gegaan. De seizoensopening in de derde klasse C betekende een thuiswedstrijd tegen VVO uit Velp, in het afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de vierde klasse. Grol 1, dat in het afgelopen seizoen via de nacompetitie degradeerde vanuit de tweede klasse, kwam met een totaal ander elftal aan de start van het nieuwe voetbaljaar. Vergeleken met de laatste allesbeslissende wedstrijd in de nacompetitie (uit tegen SC Varsseveld) waren afgelopen zondag nog drie spelers in de beginopstelling van de partij, te weten Johan Houben, Michel Kamphuis en Mart Willemsen.

Grol begon bijzonder sterk aan de wedstrijd tegen de Velpenaren, die onder leiding stond van scheidsrechter Remco van den Berg uit Borculo.
Het eerste halfuur van de wedstrijd wekte bij de neutrale toeschouwer het idee dat het gepromoveerde VVO ontzag had voor de Grolequipe en daardoor koos voor een bijzonder behoudende tactiek, die weinig risico’s inhield. Een en ander had tot gevolg dat Grol in de eerste dertig minuten het spel dicteerde zonder dat uit te drukken in doelpunten. VVO kreeg pas na een halfuur spelen de eerste doelrijpe kans, waarbij de afgelopen zondag uitstekend keepende Wessel Baarslag de bal na een plotselinge uithaal van VVO over het doel tikte. De resterende tijd in het eerste bedrijf van de wedstrijd liet Grol zijn tegenstander in het spel komen, waarvan VVO overigens niet wist te profiteren.

De tweede helft ging van start met Mart Zieverink als invaller voor Quint Kristen. Mogelijk was deze wissel er de oorzaak van dat Grol furieus uit de startblokken kwam, hetgeen in de eerste dertig minuten resulteerde in maar liefst een zestal doelrijpe kansen waaruit de Grolequipe had kunnen en moeten scoren. Zo kopte Mart Zieverink in de 6e minuut na rust uit een vrije trap van Johan Houben maar net naast, kopte Jordy Oonk even later uit een hoekschop van dezelfde Houben net over en miste Michel Kamphuis op snelheid, alleen voor de goalie van de tegenpartij een meer dan riante kans. De zichzelf van linkerverdediger tot linkeraanvaller getransformeerde Grolspeler aarzelde vervolgens iets te lang, waardoor een VVO-verdediger op het laatste moment nog succesvol aan de noodrem kon trekken. In het verdere verloop van de tweede helft was het wederom Kamphuis, die gelanceerd door Mart Zieverink over schoot. Dezelfde Zieverink, deze keer zeer actief als schaduwspits c.q. aanvallende middenvelder, kopte in de 26e minuut van de tweede helft een vrije trap van Johan Houben maar net over. De mooiste kans van de wedstrijd kreeg andermaal Michel Kamphuis en dit na circa 30 minuten spelen in de tweede helft. In plaats van de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Grol, speelde hij de bal te ver voor zich uit, waardoor de 0-0 stand op het scorebord bleef prijken. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het aan doelman Wessel Baarslag te danken dat Grol geen tegentreffer hoefde te incasseren, waardoor de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Gelet op het grote aantal kansen had Grol een overwinning verdiend. Echter het vertoonde spel biedt voldoende perspectief voor de komende vervolgwedstrijden in de nieuwe competitie. Zo lieten met name nieuwkomers Teun Pasman en Tim Leusink een goede indruk achter, opereerde Grol als een sterk collectief en was er op de inzet c.q. wedstrijdinstelling niets aan te merken. De grootste teleurstelling van de eerste competitiedag, en dat op de eerste plaats voor de speler zelf, was het uitvallen van Thomas Porskamp. De goed in de wedstrijd zittende Porskamp moest na een revalidatie van bijna één jaar met andermaal een knieblessure van het veld worden gedragen.

Zondag 11 september a.s. speelt Grol uit tegen Dinxperlo (aanvang: 14.30 uur) en de eerstvolgende thuiswedstrijd staat op het programma voor 18 september a.s. tegen Groessen (aanvang: 14.30 uur).