Grol 1 speelt gelijk tegen WAVV

GROENLO – Zal het tij ook nu voor ons keren?’ Een zinsnede in het voorwoord van trainer/coach Jeroen Burghout in het programmablaadje ten behoeve van de thuiswedstrijd van Grol 1 tegen WAVV 1 uit Wageningen. Na vier verloren competitiewedstrijden in 2016, moest het dan eindelijk weer eens gebeuren. Op het eigen sportpark Den Elshof in Groenlo zou tegen de nummer twee op de ranglijst van de tweede klas I in ieder geval geen nederlaag worden geleden. En dat uitgangspunt werd bewaarheid als gevolg van een goede teamprestatie, die werd neergezet dankzij het uitstralen, alsmede het in de praktijk brengen van een sterk collectief.

De nederlagen na afloop van de winterstop tegen respectievelijk SDOUC 4-1, FC Winterswijk 1-3, Vorden 1-0 en Leones 2-1 zijn hard aangekomen bij de Grolselectie, maar zorgen binnen de spelers- en begeleidingsgroep absoluut niet voor paniek. Daarvoor is de sfeer binnen de spelersgroep, alsmede het vertrouwen in elkaars kwaliteiten veel te goed. Natuurlijk heeft Grol 1 op dit moment geen team, dat voor een positie in de top 3 van de tweede klas I kan gaan, maar men is er wel helemaal van overtuigd dat deze groep met alle daarbinnen aanwezige kwaliteiten aan het eind van de huidige competitie in ieder geval boven de gevarenzone, in dit geval de plaatsen 11 tot en met 14 op de ranglijst, kan en moet eindigen. De plaatsen 13 en 14 hebben rechtstreekse degradatie naar de derde klas C tot gevolg en de plaatsen 11 en 12 geven recht op nacompetitie om op die manier het behoud van de tweedeklasse schap in een verlenging van de competitie alsnog veilig te stellen.

Vanzelfsprekend is het altijd jammer dat het publiek geen doelpunten krijgt te zien. Maar het getoonde spel door de Grolequipe, onderbouwd met een grote dosis vechtlust, was afgelopen zondag een goede compensatie voor de ook nu weer talrijk opgekomen Grolaanhangers. De achterban moest het overigens stellen zonder de vaste assistent-scheidsrechter Wilco Rijkenbarg. In zijn plaats toonde Bart Lucassen zich een waardige vervanger. Ook Bjorn Koldeweij moest als assistent-trainer verstek laten gaan. Zijn plaats werd ingenomen door een als vanouds verbaal weer bloedfanatieke Michel Hoffman.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waardoor het spel op en neer ging zonder dat zich daarbij aan beide kanten overdreven doelrijpe kansen voordeden. Na de thee schoot Grol bijzonder voortvarend uit de startblokken. Dit resulteerde in een prachtkans voor Jelle Kornegoor uit een puike voorzet van Michel Kamphuis. De rechter spits van Grol faalde helaas. Hetzelfde overkwam middenvelder Rob Temmink, die een vrije trap van Kai Ordelmans binnen had kunnen en moeten schuiven. Omdat aan de andere kant ook WAVV enkele kansen kreeg en daarbij zelfs eenmaal de paal raakte, zou een overwinning voor Grol mogelijks iets teveel van het goede zijn geweest. Maar daarom zou vanzelfsprekend niemand aan Grolzijde hebben gemaald. Grol bleef in ieder geval fier overeind, dit ondanks de 10 minuten blessuretijd, die de moeilijk lopende en hautain leidende scheidsrechter O. Wiggers uit Enschede bijtelde.

Zondag 20 maart a.s. staat een bijzonder belangrijke sleutelwedstrijd op het programma, namelijk de uitwedstrijd tegen OBW in Zevenaar (aanvang: 14.30 uur). Vervolgens volgt in het Paasweekend op Paaszaterdag (26 maart a.s.) de uitwedstrijd tegen Babberich (aanvangstijdstip nog onbekend) en is Grol 1 op Paasmaandag (28 maart a.s.) vrij van competitieverplichtingen.