25 april 2024
Home » Groenlo » Grol 1 verliest van Pax

HENGELO – Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor Grol 1. In de derde periode staat Grol met 1 punt onderaan. Ook in de uitwedstrijd tegen concurrent Pax lukte het niet. De eerste helft zag er nog redelijk uit: een supersnelle voorsprong door een benutte penalty van Thijs Nibbelink, een dot van een kans voor Wouter Rexwinkel op 2 – 0 en het spel dat zich met name op de helft van Pax afspeelde. De ruststand was echter slechts 1 – 1: de tegentreffer viel uit een direkte vrije trap. In de tweede helft lukte er echter weinig en speelde Pax op de helft van Grol. Het tweede doelpunt van Roy Wolsheumer was de genadeklap: 2 – 1. Pax komt hiermee, net als Grol en VVO, op 31 punten.

[gm album=46]

Grol startte met Mart Willemsen en Ramon Landewers centraal achterin. Michel Kamphuis stond weer voorin. Voordat de supporters zich goed en wel geposteerd hadden in de stralende zon werd in de eerste minuut Mathijs Warnar in de 16-meter door keeper van der Veen gevloerd. Thijs Nibbelink schoot, net als afgelopen week, de penalty superstrak binnen: 0 – 1. Een minuut later leek Grol de voorsprong verder uit te bouwen. Wouter Rexwinkel ging alleen op van der Veen af, maar kwam helaas niet verder dan een corner. Het was dan ook zeer teleurstellend dat Pax vlak daarna de gelijkmaker wist te scoren. Een vrije trap van Roy Wolsheumer ging langs de muur laag in de hoek: 1 – 1. Wessel Baarslag leek hier niet helemaal vrij uit te gaan.

De rest van de eerste helft ging redelijk gelijk op. Zowel Grol als Pax hadden moeite om goed te voetballen. Toch had Grol iets meer overwicht en speelde het spel zich af op de helft van Pax. Over en weer waren er slecht enkele kleine kansen. Een hoge voorzet van Grol belandde nog op de lat.

Na rust was het echter Pax dat het initiatief nam. Met de wind in de rug drukte het Grol terug op eigen helft. Balverlies op het middenveld leidde een counter in van Pax. Roy Wolsheumer werd weggestuurd, en krijgt de bal in tweede instantie langs Wessel Baarslag: 2 – 1. Grol probeert in het restant van de wedstrijd nog wat terug te doen, maar er zat te weinig voetbal in en er lukte te weinig. Is er in de andere wedstrijden nog sprake van strijd, vandaag ontbrak bij teveel spelers aan Grolkant de overtuiging om de wedstrijd om te buigen. De tweede helft kabbelde derhalve voort naar het eindsignaal van de goed leidende arbiter Veghel.

Het positieve van deze middag, ondanks de nederlaag, is dat het klassebehoud in 3C zo goed als zeker is. DVV verloor met van DVC ’26 en Grol staat met zes punten voor op de nacompetitieplek met nog twee wedstrijden te gaan. Ook het doelsaldo van Grol is vele malen beter.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 13 van de ranglijst MvR op het programma. Aanvang 14.00 uur!!