Grol 1 wint van BVC ’12

In een geen kwalitatief hoogstaande wedstrijd, maar wel in een voetbalgevecht waarin inzet en passie het hoofdgerecht vormden, behaalde Grol 1 afgelopen zondag een belangrijke overwinning. Tegen BVC ’12 uit Beek-Ubbergen, in de laatste drie seizoenen driemaal op rij kampioen en derhalve in dezelfde periode gepromoveerd van de vijfde naar de tweede klasse, leverde Grol een puike prestatie: 2-1 winst op de nummer 3 van de ranglijst van de tweede klasse I. De mannen van trainer/coach Jeroen Burghout leverden het bewijs dat je als collectief met in ieder geval gebruikmaking van een grote dosis inzet heel ver kunt komen in een voetbalwedstrijd.

Complimenten derhalve aan een team, inclusief een uitgebalanceerd begeleidingsteam met aan het hoofd een goed in de groep en in de club liggende trainer, die dit resultaat weet neer te zetten. Immers het is alom bekend dat Grol 1 veel kwaliteit heeft moet inleveren. Over de vertrokken, gestopte of lager gaan voetballende spelers willen wij het niet meer hebben. Wel over de blessurelijst, waarmee de hoofdmacht van Grol nog steeds te maken heeft. Denk daarbij aan spelers als Lennard Walterbos, Thomas Porskamp, Eduardo, Mart Zieverink en Bram Huls. Mede hierdoor komt de prestatie van afgelopen zondag in een extra complimenterend daglicht te staan. Daarom alom tevredenheid en blijdschap na afloop. Dit zeker bij de technisch en tactisch verantwoordelijke man: Jeroen Burghout. “Vooraf wisten wij dat dit een moeilijke competitie ging worden. Maar met inmiddels drie thuisoverwinningen op rij, kunnen wij in ieder concluderen dat deze groep alles geeft voor een goed resultaat.”

De wedstrijd Grol – BVC ’12 stond onder leiding van de heer R. van Zuuk uit Deventer. Een bijzonder bekwame scheidsrechter, die alleen al vanwege het feit dat hij geen enkele gele kaart uitdeelde, een verademing was. Een leidsman met een duidelijk overwicht en een natuurlijke uitstraling, die wist te bereiken dat iedereen op en buiten het veld respect en waardering had voor zijn leiding en uitstraling. Dit met uitzondering van trainer/coach Luuk Maes van BVC ‘12, die de omzetting van een 0-1 voorsprong in een 2-1 nederlaag niet kon verkroppen en verbaal zijn boekje te buiten ging. Het zegt veel over de aanpak van deze scheidsrechter dat hij niet naar het middel wegsturen greep, maar de zondaar mondeling tot de orde riep.

Na het houden van een minuut stilte, i.v.m. de dramatische gebeurtenissen in Parijs, ontwikkelde zich een wedstrijd waarin BVC ’12 kwalitatief gezien een beter elftal had, maar waarin Grol en dat met name in de eerste helft de beste kansen kreeg. In de 12e minuut was het Mathijs Warnar en in de 36e minuut Jelle Kornegoor, die Grol met iets meer precisie en ook geluk op een voorsprong hadden kunnen zetten. En zoals zo vaak in de voetballerij het geval is, slaat de tegenstander vervolgens toe. In de 41e minuut wist Dyon Camero voor BVC ’12 een rommelig, maar wel belangrijk doelpunt te scoren. Ruststand: 0-1.

In de tweede helft, en dat even nadat goalie Max de Vries Grol had behoed voor een grotere achterstand, openbaarde Kai Ordelmans zich als ‘The man of the match’. Met een afstandsschot van circa 30 meter afstand in de kruising wist hij de tegenstander te verrassen. Een wereldgoal, nu al aanmerkt als hét doelpunt van het seizoen 2015-2016. Dit huzarenstukje had Johan Houben bijna gekopieerd toen hij later in de tweede helft zijn kanonskogel via de vingertoppen van doelman Nick Bender van BVC ’12 maar net over zag gaan. Het opportunisme van Grol werd in de 84e minuut beloond toen Mathijs Warnar een door Johan Houben genomen hoekschop binnenkopte: 2-1. Vanzelfsprekend bereikte de wedstrijdspanning gedurende de daarna nog volgende 6 speelminuten en vervolgens nog eens 5 minuten durende blessuretijd een absoluut hoogtepunt. Had vóór de 2-1 voorsprong Kai Ordelmans reeds een bal van de doellijn gehaald, in de hectische slotfase was het de op de doellijn staande Michel Kamphuis, die met een kopbal een gelijkspel wist te voorkomen. Een massaal chapeau voor Grol 1,dat onder aanvoering van een wederom excellent spelende aanvoerder Wouter Pillen stand hield tot het laatste fluitsignaal.

Opstelling Grol 1:
Doel: Max de Vries;
Achter: Ramon Landewers, Wouter Pillen, Mart Willemsen en Michel Kamphuis;
Midden: Kai Ordelmans, Rob Temmink, Johan Houben en Jur Dieker (85e min. Björn ter Braake);
Voor: Jelle Kornegoor en Mathijs Warnar (92e min. Jordi Huijgen).

Zondag 22 november a.s. speelt Grol 1 in de strijd om de KNVB-beker de volgende ronde: thuis tegen BWO 1 (Hengelo Ov.), uitkomende in de Twentse tweede klasse J van de KNVB. Deze wedstrijd, op het sportpark Den Elshof in Groenlo, begint om 14.30 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd speelt Grol 1 op zondag 29 november a.s. in Rheden tegen de club met de gelijknamige omschrijving (aanvang: 14.00 uur).