Home » Sport » Grol begint het seizoen overtuigend

Grol begint het seizoen overtuigend

206

Harambee H3– Grol H1 1-3 (17-25 / 16-25 / 25-20 / 21-25)

Eindelijk na een lange zomerstop ging het dan weer beginnen. De 1e wedstrijd in de promotieklasse na het kampioenschap in de 1e klasse. Precies 8 jaar geleden speelde Grol voor het laatst op dit niveau. De doelstelling voor dit seizoen is dan ook gewoon simpelweg handhaven. Een goede start zou dan wel prettig zijn.

Zaterdag 20 september togen we om 11:35 richting Enschede, nadat Robert zijn groene vingers had gewassen. Aankomend op de Universiteit van Twente stonden we voor onze 1e opdracht, de sportzaal vinden. Zonder enig welkom liepen we een doolhof van sporthallen en kleedruimten in om uiteindelijk in de kantine te belanden waar onze tegenstanders zaten en ons naar de juiste sportzaal wezen. Sommigen waren al lang blij dat ze überhaupt toch nog een keer de universiteit hadden gehaald.

Na snel de nieuwe prachtige wedstrijd tenuetjes van Sportcafé Den Elshof en Rockcafé Taste te hebben aangetrokken begonnen we aan onze warming-up. Sean won uiteindelijk de Toss en we gingen staan in onze sterkste beginopstelling. Coach Peter Smeenk had echter een schoonheidsfoutje gemaakt en had de spelverdeliger (Hidde) en hoofdpasser (Randy) echter omgewisseld, zo ook diagonaal (Nick) en buitenaanvaller (Sean). De 2e scheidsrechter kende geen genade en we mochten de opstelling niet meer aanpassen. Dan moar kieken wat wordt, was het motto in de 1e set en wonderbaarlijk starten we zeer vel en goed. Waarschijnlijk zat de goede oefenwedstrijd tegen Gemini nog in het geheugen en in het spel van de Grollenaren, want we gingen als een speer. Hier en daar een opstellingsfout, maar de scheidsrechters van deze middag vonden het wel best en floten dit niet af. De 1e set werd vrij eenvoudig binnengehaald met 25-17. De 2e set gingen we vrolijk door en Harambee had weinig in te brengen. We kwamen vrij vlot met 20-10 voor en de set leek gespeeld te zijn. Harambee begon echter vanaf dat moment met volle overtuiging en lef te spelen en kwam iets dichterbij, maar toch konden we de set makkelijk naar ons toe trekken met 25-16.

In de 3e set wisselde Harambee zijn spelverdeliger. Grol kakte wat in en Harambee nam brutaal een 6-0 voorsprong en bleef daarna brutaal spelen. Grol herpakte zich aardig, maar kon de achterstand van 6-0 niet meer ongedaan maken, waardoor Harambee de 3e set met 25-20 pakte.

In de 4e set leek het noodlot toe te slaan. Grol kwam weer achter met 6-2 en ineens was Randy zijn lens kwijt. Randy vroeg zelf een medical time-out aan om te pogen zijn lens goed te krijgen. Na een korte break bleek de lens toch echt verdwenen te zijn achter het oog en Randy moest verder spelen met slecht 1 lens. Dit komt het volleybalspel niet ten goed aangezien de reactiesnelheid is gehalveerd. Al fijn konden de rest van de Grolmannen het spel goed opvangen en liepen we gelukkig langzaam naar het einde van de set. Het verzet van Harambee was gebroken, daar waar ze telkens meer fouten maakten. Met 25-21 trok Grol de wedstrijd over de streep. Een goede overwinning en een geweldige start.

Volgende week mogen we spelen in Deventer tegen de mannen van Devolco, die net als Grol hun 1e wedstrijd wonnen met 3-1.