26 april 2024
Home » Groenlo » Grol doet goede zaken

RHEDEN/GROENLO – Grol doet goede zaken in de competitie. Ondanks een slechte wedstrijd wordt met 1 – 3 gewonnen van v.v. Rheden. Man of the match was Mathijs Warnar die zorgvuldig met de spaarzame kansen omging en maar liefst 3x wist te scoren. Al weer voor de tweede maal dit seizoen. v.v. Rheden kreeg ook kansen maar ging hier zeer slordig mee om. Het was Alan Hermsen die van 25 meter fraai inschoot. Grol stijgt hiermee naar de 8e plaats op de ranglijst. Domper op het geheel was het uitvallen van Eduardo met wederom een knieblessure.

Scheidsrechter Nijdeken had door de hevige regenval eerder die middag het hoofdveld van Rheden afgekeurd en de wedstrijd werd  derhalve op het bijveld met kunstgras gespeeld. Tesamen met de grijze wolken en het weinige publiek kwam dit de ambiance niet ten goede.

Grol begon zonder de geblesseerde Wouter Pillen. Mart Willemsen begon daarom als vrije verdediger en Rutger van Schijndel mocht voorin in de basis beginnen. Het gemis van Wouter Pillen was duidelijk zichtbaar in het begin van de wedstrijd. Verdedigend was de organisatie ver te zoeken en Rheden kreeg in het eerste kwartier vier grote kansen: een kopbal belandde op de lat, een bal werd van de lijn gehaald, een uitgespeelde aanval bereikte net niet de spits en een schot ging net naast.  Des te verrassender was het daarom dat Grol na 13 minuten spelen op voorsprong kwam. Rheden maakte een fout achterin, waardoor Rutger van Schijndel in balbezit kon komen en Mathijs Warnar vervolgens de bal langs keeper Jelmer van Witteloostuijn kon schuiven: 0 – 1.

Rheden beschikte over gevaarlijke aanvallers met de snelle Stan Maarssen van de Brink op links en Mark Schmitz op rechts waar Ramon Landewers en Michel Kamphuis de handen vol aan hadden. Ramon Landewers speelde een goede wedstrijd en was een van de weinigen aan Grolkant die een voldoende haalden. Daarnaast kreeg Rick Smeenk van Rheden diverse kansen. Na de 0 – 1 was het wederom Rheden dat overwegend in balbezit was en diverse kansen kreeg met onder andere Rick Smeenk. Gelukkig schoot hij voor een open doel naast.  Grol speelde op de counter. Mathijs Warnar was hierbij veelvuldig betrokken. Alan Hermsen scoorde dan toch voor Rheden de gelijkmaker. Na een mooie kapbeweging, waarbij twee Grolspelers uitgespeeld werden, haalde hij van 25 meter met links uit en belandde de bal fraai in de rechter bovenhoek: 1 – 1. Max de Vries, die een goede wedstrijd keepte, was hierbij kansloos.

Maar nog geen twee minuten later strafte Mathijs Warnar wederom een fout in de Rheden verdediging genadeloos af. In eerste instantie belandde de bal op de Rheden keeper, maar Mathijs wist daarna de bal toch in het doel te koppen: 1 – 2. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was kwa voetbal niet veel beter. Beide ploegen wisten de bal niet lang in de ploeg te houden, de bal ging door de wind vaak over de zijlijn en de wedstrijd werd regelmatig onderbroken door blessurebehandelingen. Het was Rheden die direkt na rust twee goede kansen kreeg. Even later werd een inzet van Rick Smeenk door Max fraai uit de onderhoek getikt. Rheden leek op weg naar de gelijkmaker, maar verder in de tweede helft kreeg Rheden eigenlijk geen kansen meer. Mart Willemsen en Ramon Landewers speelden goed en troefden hun direkte tegenstanders regelmatig af.

De wedstrijd kabbelde voort. En een kwartier voor tijd gooide Grol de boel op slot. Een zeer verre uittrap van Max de Vries belandde door de wind achter de verdediging van Rheden en Mathijs Warnar, die wederom goed stond opgesteld, haalde uit en maakte zijn derde van de middag: 1 – 3. Zijn tweede hattrick al weer van dit seizoen. Twee minuten voor tijd kopte Patrick Hulst nog op de lat, maar verder kwam Rheden, dat onsamenhangend speelde, niet. Een domper op de wedstrijd was dat in de laatste minuut Eduardo, die na een uur in het veld was gekomen, per brancard weer het veld moest verlaten. Eduardo was net hersteld van een knieblessure opgelopen in de wedstrijd tegen WAVV en nu raakte hij geblesseerd aan zijn andere knie. Scheidsrechter Nijdeken liet nog negen minuten naspelen, maar er werd niet meer gescoord.

Grol behaalt drie belangrijke punten en stijgt naar de 8e plaats op de ranglijst, met slechts vijf punten achterstand op de nummer twee en tien punten voorsprong op de nummer 12. Zondag 6 december speelt Grol thuis tegen koploper Quick 1888.

Opstelling Grol: Doel: Max de Vries.
Achter: Johan Houben, Kai Ordelmans, Mart Willemsen, Ramon Landewers en Michel Kamphuis.
Midden: Jelle Kornegoor, Jur Dieker (60e min. Eduardo, 90e min. Quint Kristen) en Rob Temmink.
Voor: Mathijs Warnar en Rutger van Schijndel (85e min. Jordi Huijgen).
Bijzonderheden: Mathijs Warnar scoort voor de tweede keer dit seizoen een hattrick.
Eduardo de Sousa Cavalcante speelt voor het eerst weer na een knieblessure en moet na 30 minuten wederom met een blessure aan de andere knie het veld per brancard verlaten.