18 april 2024
Home » Sport » Grol doet zichzelf te kort tegen koploper

Grol doet zichzelf te kort tegen koploper

203

Trainer Jos Heutinck dichtte de opponent van deze druilerige eerste herfstzondag voorafgaande aan de competitie al een belangrijke rol toe in de titelrace dit seizoen. De degradant uit de Hoofdklasse maakte tot aan de reis naar Groenlo nog geen enkele fout en behaalde dan ook de maximale score uit 4 duels. Daarnaast een doelsaldo van 12-0. Zowaar een zware klus voor de Grolhoofdmacht, maar Jos Heutinck zou geen Jos Heutinck zijn als hij de wedstrijd met angst en beven tegemoet zou treden. Integendeel. De tacticus had ook deze zondag weer een plannetje klaar om de Grolhuid zo duur mogelijk te verkopen. ‘Ik durfde de uitdaging wel aan tegen Alverna. Ik denk dat er vandaag wel meer in had gezeten en dat we ons zelf tekort gedaan hebben,’ keek hij terug op ongelukkige 1-3 nederlaag. ‘We hadden wel een punt verdiend. Ik kan het team echter niets verwijten. Er is keihard gewerkt. En hier kunnen we dan ook wel mee verder.’ De oefenmeester uit Zieuwent was na afloop zichtbaar teleurgesteld en had met name de nodige moeite met de rode kaart die Thomas Porskamp kreeg, na een vermeend opstootje op de doellijn van de tegenstander. Hij ging dan ook verhaal halen bij scheidsrechter Midden. Porskamp zou zijn tegenstander onreglementair tegen de grond gewerkt hebben bij een nog te nemen corner door Grol. ‘Thomas vertelde nogal pijnlijk in zijn zij te zijn geknepen door zijn tegenstander, voordat hij reageerde, maar ja niets meer aan te doen. Wel zuur.’  Schrale troost was dat ook ‘knieperd’ Boy van de Beek een veldverwijzing kreeg.

Manmoedig
Grol had in de eerste helft moeite met de tegenstander maar kwam niet echt vaak in gevaar. Slordigheidjes aan Grolzijde werden bij een tegenstander van dit niveau direct afgestraft, zo bleek regelmatig. Toch hoefde Grol niet echt te vrezen. De veldbezetting bij Grol stond goed. Grote kansen kreeg Alverna niet. Grol zette daar zelf weinig kansen tegenover, maar de strijd tegen de koploper werd manmoedig aangegaan. In de 26e minuut was het Alverna dat een vrij trap mocht nemen, even buiten ‘de zestienmeter’. Ondanks het hartstochtelijke geroep van de spelers van Grol F2, dat team van de week was, en massaal scandeerde; ‘Hij gaat er niet in, hij gaat er niet in,’ was het toch doelman Wessel Baarslag die de bal uit het net mocht rapen, nadat de bal door de muur, door zijn benen in het Groldoel verdween.

Tweede helft
Na rust gaat Grol goed uit de startblokken, maar loopt het team al weer snel achter de feiten aan als de bal al na 3 minuten al weer achter de vervanger van de geblesseerde doelman Max de Vries ligt, na een half mislukt schot in de uiterste hoek; 0-2. De ploeg uit Wijchen krijgt de overwinning lang niet cadeau, getuige de strijddrift die Grol aan de dag legt. De koploper wordt terug gedrongen naar het eigen doel, met als eerste wapenfeit een volley van Mart Zieverink. Het schot wordt van richting veranderd en laat de doelman van Alverna voor het eerst dit seizoen kansloos. Grol ruikt ‘bloed’ en valt hartstochtelijk aan, maar grote opgelegde kansen levert het niet op. Toch hadden enkele schoten, van onder meer Jelle Kornegoor een beter lot verdiend. Zoals wel vaker in het voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant. Zo ook dit keer. Invaller Jihad Ouchene maakt een mooie entree. Zijn eerste balcontact eindigt direct al in een doelpunt; 1-3. Grol laat de moed echter niet zakken en recht zijn rug. Helaas levert de inzet geen doelpunten, geen punten op, wel spelers van Alverna met kramp. Ze moeten in sommige gevallen diep gaan om in de 3 punten veilig te stellen.  Jammer voor Grol, maar niet getreurd. Dit team gaat echt nog wel een rol van betekenis spelen dit seizoen!

Aankomende zondag speelt Grol 1 uit tegen Rigtersbleek in Enschede. Aanvang 14.00 uur.