Home » Groenlo » Grol heeft er weer vier KNVB gecertificeerde scheidsrechters bij

Grol heeft er weer vier KNVB gecertificeerde scheidsrechters bij

199

Succesvolle scheidsrechterscursus in Groenlo met 16 deelnemers van 5 verenigingen

GROENLO – In de maanden februari en maart hebben 16 leden van de voetbalverenigingen AZSV, AD ’69, Winterswijk, Vorden en Grol deelgenomen aan de KNVB cursus Verenigingsscheidsrechter. De cursus bestond uit vier avonden die gehouden werden op sportpark Den Elshof te Groenlo. Daarnaast moest elke cursist minimaal drie wedstrijden fluiten ter beoordeling van een praktijkbegeleider. Op woensdag 29 maart ontvingen alle cursisten uit handen van cursusleider Hans Noortman hun certificaat.

Onder de 16 cursisten waren ook vier deelnemers van s.v. Grol: Henk Mellendijk, Roy Berentsen, Bart Porskamp en Marco Frank. Als verenigingsscheidsrechter zijn ze nu opgeleid om competitie- en bekerwedstrijden in de B-categorie te leiden, bij zowel jeugd als senioren.

Tijdens de cursusavonden werd natuurlijk ingegaan op de spelregels, maar vooral op de andere aspecten van het fluiten zoals het volgen van het spel, positie op het veld tijdens standaardsituaties, communicatie met spelers, managen van de wedstrijd, afspraken met de assistent-scheidsrechters, invullen van het wedstrijdformulier, pasjes controle en het bespreken van bijzondere spelsituaties. Hans Noortman gaf deze cursus op een zeer prettige manier en de deelnemers, varierend in de leeftijd van 15 tot 55 jaar, ontvingen zeer veel bruikbare tips.

Tussendoor floot men wedstrijden bij de eigen club. Deze werden gevolgd door de praktijkbegeleiders. Dit zijn ervaren scheidsrechters bij de club. Na iedere wedstrijd werd er terugkoppeling gegeven. Ook dit leverde weer zeer veel leerzame en bruikbare tips op. Een mooie samenwerking.
Met deze cursus is het aantal scheidsrechters in de regio dus weer uitgebreid en hopen we als Grol (en de overige deelnemende verenigingen) dat we bij nog meer wedstrijden in de B-categorie goed opgeleide scheidsrechters kunnen aanstellen.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen