Grol gaat ook tegen Vorden onderuit

GROENLO – Grol gaat een moeilijke periode tegemoet. De gifbeker is nog niet leeg. Tegen Vorden werd met 1 – 3 verloren en met slechts twee punten bezet men nu de enelaatste plaats in de 2e klasse I. Het enige doelpunt van Grol werd gescoord door Mart Zieverink.

Grol begon de wedstrijd zonder de drie spelers die vorige week geblesseerd zijn geraakt. Juist de drie spelers die in de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijden tot de beteren behoorden: Thomas Porskamp, Michel Kamphuis en Jelle Kornegoor. Hiervoor in de plaats stonden Siem Huijskes, Mathijs Warnar en Ramon Landewers in de basis.

Het spel van Grol in de eerste helft was van een zeer bedenkelijk niveau. Er was geen enkele lijn in het spel te bespeuren. Teveel ballen gingen hoog door de lucht of belandden niet bij een medespeler. In het eerste kwartier was men ook nog zoekende naar de juiste taakverdeling achter in. Vorden dat vijf jaar geleden nog in de 4e klasse acteerde, is met trainer Michel Feukkink en veel jeugd, aan een goede opmars bezig, en speelt voor het eerst in haar bestaan in de 2e klasse. En het begin is goed. Vorden maakte het eerste kwartier gebruik van de chaos bij Grol achterin en overrompelde Grol volkomen. Na 8 minuten rondde Rick Schröer een voorzet van rechts prachtig met de kop af: 0 – 1.

In de rest van de eerste helft gebeurde er weinig en waren er aan beide kanten geen doelkansen. De bal flipperde door veelvuldig balverlies over en weer en te veel ballen gingen hoog door de lucht. Het hoogtepunt aan Grolzijde en illustrerend voor het niveau in de eerste helft was een afzwaaiend schot van Rick Arink. Positief aspect was dat Rob Temmink en Mart Willemsen zeer goed stonden te spelen in de mandekking.

De tweede helft was een stuk beter. Grol probeerde meer te combineren en te voetballen. Met name Rick Arink liet zien over voldoende techniek te beschikken om een goede en waardevolle middenvelder te worden voor Grol 1. Bij vlagen waren er mooie acties te bewonderen. Maar ook te vaak werden deze nog afgewisseld met fouten.

Grol kwam vlak na rust goed weg toen Ramon Landewers een doorgekopte bal met een omhaal van de lijn wist te halen en even later nog een keer toen een schot van Frank Hiddink van dichtbij op de voet van Max de Vries belandde. Vorden reclameerde na een half uur spelen in de tweede helft voor een handsbal van Grol in het zestien meter gebied, maar de goed leidende scheidsrechter Hans Migchelbrink uit Doetinchem liet terecht doorspelen. In de tegenaanval stuurde Rick Arink op prachtige wijze Mart Zieverink weg, die de bal beheersd langs keeper Robin Verstege schoot: 1 – 1.

Grol kreeg hierdoor zelfvertrouwen en probeerde door te drukken. Er was nog een mooie combinatie te bewonderen bij Grol, ingeleid door Rick Arink en met de ingevallen Michel Kamphuis, maar de bal belandde uiteindelijk net niet bij de vrijstaande andere invaller Rutger van Schijndel.

Grol leek af te stevenen op wederom een gelijkspel, maar Vorden dacht hier anders over. Na balverlies van Grol ging Koen Oosterhuis op het doel van Grol af en hij schoot van ruim 20 meter de bal precies in de linkerkruising: 1 – 2. Max de Vries was kansloos. Grol gooide daarna alles op alles. Maar het mocht niet baten. En ver in blessuretijd werd het zelfs nog 1 – 3. Een foutieve pass van Max de Vries werd door Niels Siemerink onderschept en eenvoudig in het lege doel geschoven.

Grol blijft hiermee op twee punten steken. Rheden die de volle winst pakte gaat Grol voorbij. De komende weken zal Grol punten moeten gaan pakken.

Komende zondag speelt Grol wederom thuis tegen Babberich. Aanvang 14.30 uur. De uitwedstrijd is omgezet naar een thuiswedstrijd omdat het sportpark van Babberich bezet is door een ander sportevenement.

Uitslagen 2e klasse I
s.v. Grol – Vorden 1 – 3
Babberich – OBW 4 – 2
Rheden – Leones 5 – 2
DCS – FC Winterswijk 0 – 1
Quick 1888 – Concordia Wehl 2 – 0
Hatert – SDOUC 1 – 1
BVC ’12 – WAVV 1 – 2

Stand 2e klasse I
1. FC Winterswijk 4 – 10
2. Quick 1888 4 – 9
3. Vorden 4 – 9
4. WAVV 4 – 9
5. SDOUC 4 – 7
6. BVC ’12 4 – 6
7. OBW 4 – 6
8. Leones 4 – 6
9. Babberich 4 – 4
10. Hatert 4 – 4
11. Concordia Wehl 4 – 4
12. Rheden 4 – 3
13. s.v. Grol 4 – 2
14. DCS 4 – 1