24 april 2024
Home » Groenlo » Grol hard onderuit tegen Babberich

GROENLO – Grol, met slechts twee punten enelaatste in de stand, hoopte op een goed resultaat tegen Babberich dat twee punten meer had. Maar die hoop was snel verdwenen. Na 11 minuten scoorde Eldridge Rojer al de 1 – 0 en was het duidelijk dat Babberich meer voetbalkwaliteit in huis had dan Grol. Vlak voor rust scoorden Benjamin Roemeon en nog een keer Eldridge Rojer ook nog de 2 – 0 en 3 – 0. Na rust liet Grol zien over veerkracht te beschikken, was veelvuldig in balbezit en creëerde de nodige kansen. De bal wilde er echter niet in: twee spetters op de lat van Rutger van Schijndel en Mart Zieverink en een gemiste penalty van Wouter Pillen. Babberich kreeg ook nog diverse grote kansen maar wist ook niet meer te scoren, mede dankzij het goede keeperswerk van Max de Vries. Eindstand derhalve 3 – 0. Grol blijft op de enelaatste plaats staan en ziet de afstand naar de middenmoot groeien. Komende zondag 11 oktober mag Grol in de herkansing met een thuiswedstrijd tegen Leones dat momenteel 6 punten heeft behaald. Dinsdag 6 oktober speelt Grol eerst nog uit tegen Vorden voor de Achterhoekcup. Aanvang 20.00 uur.

De uitwedstrijd tegen Babberich werd in Groenlo gespeeld in verband met een Herfstloop op en rondom het sportpark van Babberich. Grol kon geen beroep doen op Michel Kamphuis. Quint Kristen speelde voor hem in de basis. Babberich speelde meteen vol op de aanval en overrompelde hiermee Grol. Na 10 minuten moest Max de Vries al strekken op een goed geplaatste kopbal van Wayne Berry, maar een minuut later was het dan toch raak: spits Eldridge Rojer mocht een hoog ingebrachte bal vrij inkoppen: 1 – 0. Babberich is dit seizoen met tien nieuwe spelers begonnen. Het was te zien dat zij nog geen team vormen, maar de spelers lieten wel zien over voetbalkwaliteiten te beschikken. Met name de voorhoedespelers Eldridge Rojer en Benjamin Roemeon waren lastig te verdedigen.

Babberich hield de druk hoog en Grol kon niet veel anders dan proberen met de lange bal het spel naar voren te verplaatsen. Dit resulteerde in de eerste helft echter niet in grote kansen. Een doortikballetje van Mathijs Warnar naast het doel en een kopbal van Mart Zieverink naast het doel waren de hoogtepunten aan Grolkant. Babberich zette voor rust nog even aan en zowel Eldridge Rojer en Benjamin Roemeon konden alleen op Max de Vries aflopen. Twee keer kon de verdediging nog net ingrijpen. Na 39 minuten was het dan toch raak. Over links werd de verdediging van Grol eenvoudig voorbijgespeeld en een terugspeelbal kon vanaf de 5 meter lijn hard door Benjamin Roemeon worden ingeschoten: 2 – 0. Even later kreeg Benjamin nog een goede kans, maar de bal belandde op de voeten van Max de Vries. In de blessuretijd van de eerste helft was het uiteindelijk toch weer raak. Een lage voorzet van rechts kon vrij door Eldridge Rojer worden verlengd in het doel: 3 – 0.

Trainer Jeroen Burghout gooide in de rust het roer om. Eduardo en Rutger van Schijndel kwamen er in voor Quint Kristen en Mart Willemsen. Beide spelers vielen goed in. Grol ging aanvallender en met meer bravoure spelen. Dit pakte goed uit. Grol kreeg diverse kansen. Een vrije trap van Kai Ordelmans werd door Rutger van Schijndel keihard op de lat gekopt en had beter verdiend. Een mooi schot van Mathijs Warnar, die verdienstelijk speelde, belandde in de handen van de keeper. De mooiste actie in de wedstrijd was van Mart Zieverink die met een volley uit de draai keihard op de lat schoot.

Babberich probeerde de wedstrijd te ontregelen, en bleef bij menig duel liggen voor een blessurebehandeling. Babberich kreeg ook nog enkele zeer goede kansen in de tweede helft, maar ging hier te onzorgvuldig mee om: Benjamin Roemeon schoot vrij voor de keeper naast en Max de Vries behoedde Grol voor een grotere achterstand toen Quincy Tazelaar alleen voor hem verscheen. Op de valreep kreeg Grol ook nog een penalty, maar deze werd door Wouter Pillen te zacht ingeschoten en was een prooi voor keeper Raymond van Driel. Eindstand derhalve: 3 – 0.

Komende zondag 11 oktober speelt Grol thuis tegen Leones. Aanvang 14.30 uur. Dinsdag 6 oktober speelt Grol eerst nog uit tegen Vorden voor de Achterhoekcup. Aanvang 20.00 uur.