20 april 2024
Home » Groenlo » Grol heren 1 wint laatste wedstrijd

GROENLO – Op dinsdag 16 december werd de wedstrijd tegen Holyoke ingehaald. De wedstrijd zou eigenlijk de zaterdag ervoor plaats vinden, maar op die dag kon Holyoke geen team op de been krijgen. Grol begon de wedstrijd met een 4-2 opstelling met Maurice en Hidde op de spelverdeliging, Joop en Robert op de mid en Sean en Randy als passer loper.

3-2 ( 15-25 / 25-22 / 25-19 / 19-25 / 15-10)

Grol begon zeer slap aan de wedstrijd en keek al gauw tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Grol probeerde wel, maar kreeg het spel niet op de wagen. Holyoke pakte de 1e set makkelijk met 25-15 op.

In de 2e set kreeg startte Grol weer niet goed en bleef tot 20-16 achter de tegenstander aanlopen. Via 21-18 en 22-20 achter rechtte Grol haar rug en kwam voor met 23-22. Holyoke pakte nog een time-out om de service te ontregelen, maar in plaats daarvan sloeg Grol een ace en kwam het op 24-22, waarna Grol de set met 25-22 pakte.

De 3e set trok Grol het goede spel van de laatste fase uit de 2e set door en Holyoke kon er alleen achteraan, maar kwam er niet meer voorbij, 25-19.

In de 4e set dacht Grol dat ze er al waren. Grol begon heel slap en stond direct met 6-0 achter. Dit verschil kon Grol niet meer overbruggen en met 25-19 haalde Holyoke de set binnen, 2-2!

Weer een 5e set. Gelukkig begon Grol de 5e set wel scherp en kwam vrij snel met 7-3 voor, maar door 1 moment van concentratieverlies gaf Grol 5 punten zo maar weg, waardoor Holyoke met een 8-7 voorsprong van kant ging wisselen. Gelukkig was Grol toen wel weer snel bij de les en via 11-9 trok Grol de 5e set en de wedstrijd met 15-10 naar zich toe.

Na 11 wedstrijden zit de 1e helft van de competitie erop, 5 wedstrijden werden gewonnen en 6 werden er verloren. In deze wedstrijden werden 22 punten verzameld. Gezien het aantal overwinningen zou je denken dat Grol in de middenmoot zou staan, maar niets is minder waar. De concurrentie onder in is zeer groot waardoor Grol 10e staat. Een plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekend. Het gat met de nr. 7 bedraagt slecht 3 puntjes, maar ook met de nr. 11 bedraagt het gat slechts 2 puntjes. We zullen er dus nog alles aan moeten doen om de punten te blijven pakken en de concurrentie af te schudden en anders kunnen we volgend jaar weer op de fiets naar Vragender!