19 april 2024
Home » Groenlo » Grol vecht zich naar een punt tegen Twente/sparta

Grol vecht zich naar een punt tegen Twente/sparta

143

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Vandaag ontving Grol de mannen van Twente / Sparta. Van te voren wisten we dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. Uit in Losser speelden we zeer verdienstelijk, maar waren we niet opgewassen tegen het technisch zeer sterk spelend Twente.

(1-3 ; 22-25 / 26-28 / 25-27 / 26-24)

Twente staat momenteel 4e en Grol staat nog altijd 10e. Grol begon de wedstrijd in een 4-2 formatie met Hidde en Maurice in de spelverdeliging, Joop en Thomas op mid en Randy en Sean als passer/ loper.

Grol begon goed aan de wedstrijd en kon telkens een punt of 2 voorsprong pakken. Twente liet Grol echter niet ver weg lopen. Bij 20-20 was de stand gelijk. Daarna maakte Twente het verschil waardoor de 1e set naar Twente ging.

In de 2e set was het van hetzelfde laken een pak. Grol domineerde, maar kon geen afstand nemen. Grol werkte zich een slag in de ronde tegen de sterke mannen van Twente, maar ook nu weer maakte Twente het verschil aan het eind van de set, waardoor ze weer een set steelden met 28-26.

Grol liet zich echter niet kennen en ging door waar het mee bezig was en liet de moed niet zakken, maar ook nu weer hetzelfde verhaal en Twente pakte wederom de set met minimaal verschil 27-25, ondanks dat Grol 2 setpunten kreeg.

Twente dacht dat Grol nu wel geknakt was en ze schreven de 4-0 overwinning op, maar ook nu kroop Grol weer omhoog en liet zien dat de veste van Grol niet zomaar gebroken was. Grol rechte zijn rug en kwam 5-0 voor, Twente kwam terug tot 6-4, maar Grol bleef de boventoon voeren. Grol kwam uiteindelijk met 24-22 voor, maar weer kwam Twente langszij 24-24. Grol pakte wederom een voorsprong en kon gelukkig nu wel het setpunt verzilveren.

Grol heeft de wedstrijd danwel met 3-1 verloren, maar heeft vandaag tegen de nummer 4 en vorige wedstrijd tegen de nummer 1 duidelijk laten zien dat ze nu langzamerhand gewend zijn geraakt aan het niveau van de promotieklasse en dat ze zich niet zonder slag of stoot neerleggen bij een degradatie. Daarom is de volgende wedstrijd tegen AAstad (nr. 11) heel belangrijk. Momenteel staat we 3 punten voor op AAstad en bij een 4-0 of 3-1 overwinning kunnen we de marge uitbouwen naar 8 of 6 punten. Daarnaast hebben we de nummer 7, 8 en 9 ook nog altijd in het vizier. De volgende thuiswedstrijd spelen we op zaterdag 14 februari en we hopen dat we het carnaval dan goed kunnen beginnen.