19 april 2024
Home » Sport » Grol verliest van Twente/Sparta

Grol verliest van Twente/Sparta

194

Grol moest de 4e wedstrijd van het seizoen uitspelen tegen Twente/ Sparta uit Losser, het dorp van de overheerlijke Johma salades.

We wisten dat we vandaag een goede tegenstander zouden treffen, Twente was immers vorig jaar nog 3e geworden in de promotieklasse. Ondanks deze wetenschap hoopten we toch een slaatje te slaan uit het feit dat zij ons misschien wel gingen onderschatten.

De 1e set begon Grol vrij goed, de pass lag goed en onze spelverdeliger kon het spel goed verdelen. Twente speelde echter heel degelijk en was nauwelijks op fouten te betrappen. Grol maakte zo nu en dan toch wat kleine foutjes die direct werden afgestraft. Hiermee zien we ook meteen het verschil tussen de 1e klasse en de promotieklasse. Daar waar we vorig seizoen dit soort kleine fouten met gemak konden permitteren wordt dat nu in de promotieklasse keihard afgestraft. Twente pakte de 1e set en 2e set vrij gedecideerd binnen. In de 3e set liet de pas in het begin van de set Grol in de steek, waardoor we direct tegen een 8-1 achterstand aankeken. We weten inmiddels dat het dan dweilen is met de kraan open, want dergelijke tegenstanders laten een gat van 7 punten echt niet meer varen, dat was dus ook nu het feit ondanks dat Grol zich nog terug probeerde te vechten. Twente won de set uiteindelijk met 25-16.

In de 4e set rechte Grol nog een keer zijn rug. Twente was niet echt onder de indruk, maar kon ook geen gat slaan ondanks de power in hun aanvalskracht. Op 23-21 kwam Grol nog terug tot 23-23 gelijk en net daar waar wij de 24-23 dachten te scoren liet de 2e scheidsrechter zich gelden. De scheidsrechter vond dat Joop zijn handen over het net stak terwijl de 1e scheidsrechter ons het punt al had gegeven. De 1e scheidsrechter liet zich wonderbaarlijk overrulen door de 2e scheidsrechter, waarna Twente de set alsnog binnen haalde.

Goed heeft zeer verdienstelijk gespeeld en een punt verdiend, maar helaas toch 4-0.

We kunnen met een goed gevoel terug kijken, want we hebben gewoon goed meegedaan tegen een team dat in de top van de promotieklasse speelt en daarbij zijn we niet zo erg weggetikt als tegen Devolco 2 weken geleden.

De balans opmakend hebben we nu naar 4 wedstrijden (3 uit / 1 thuis) precies 2x gewonnen en 2x verloren, waarvan we verloren van 2 topteams en 9 punten behaald, waarmee we tot nu toe tevreden mee mogen zijn.

25 oktober komen de studenten van Harambee Enschede bij ons op bezoek. Kijken of we dan wederom met onze krachtige toeschouwers weer wat punten kunnen toevoegen aan ons totaal.

(4-0 ; 25-19 / 25-22 / 25-16 / 25-23)