18 april 2024
Home » Groenlo » Grol plaats zich voor Achterhoekcup

Grol plaats zich voor Achterhoekcup

201

GROENLO – Donderdag 16 oktober speelde 1e klasser Grol 1 in de voorronde van de Achterhoekcup thuis tegen 5e klasser Ajax Breedenbroek 1. Grol 1, de finalist van vorig jaar, kwam geen enkel moment in gevaar en gaf in de hele wedstrijd maar drie kansen weg. Zelf creëerde Grol legio kansen, waarvan er maar slechts acht werden benut. Met de 8 – 0 overwinning plaatst Grol zich eenvoudig voor de 1e ronde van de Achterhoek waarin het thuis zal opnemen tegen AZSV 1. De datum moet nog worden vastgesteld.

In de eerste helft trad Grol aan met onder andere Bram Huls en Quint Kristen. Na vier minuten spelen, waarin Grol al vijf kansen had, kwam Grol op een 1 – 0 voorsprong door een doelpunt van Sander Nijhoff. Sander Nijhoff scoorde ook de 3 – 0 en de 4 – 0 na een half uur spelen. Lennard Walterbos maakte de 2 – 0 na een prachtige aanvalscombinatie. 4 – 0 was tevens de ruststand. Het was eenrichtingsverkeer waarbij Grol nog zeer veel mogelijkheden onbenut liet. Tim Penterman uit A1 verdedigde het doel in de eerste helft. In de tweede helft mocht de 15-jarige Roar Storteler uit B1 zijn debuut maken in Grol 1. Ook hij wist zijn doel schoon te houden, waarbij aangetekend moet worden dat beide keepers niet echt werden getest. Desondanks maakten beiden een goede indruk.