Grol wint inspiratieloos laatste wedstrijd


In de laatste wedstrijd van het seizoen moesten de heren van Grol het opnemen tegen de studenten van Harambee uit Enschede. Grol had aan 1 punt genoeg om rechtstreekse handhaving in de promotieklas te bewerkstelligen, echter zou ISIVOl dan wel met 4-0 moeten winnen van AAstad en laten nu juist die 2 tegen elkaar moeten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Voordat wij begonnen wisten we al dat ISIVOL met 3-2 had gewonnen en daardoor was zonder te spelen handhaving dus al bewerkstelligd.

Grol – Harambee 3-1 (25-18 / 25-19 / 23-25 / 25-21)

Grol begon de wedstrijd zeer matig en kon het spel niet maken tegen deze zwakke tegenstander. Grol had echter weinig te duchten van de studenten die reeds waren gedegradeerd. Op een zeer slordige, maar effectieve manier haalde Grol set 1 en 2 ondanks een enorme foutenlast eenvoudig binnen.

In set 3 wilde coach Peter Smeenk meer schwung en beleving in het veld brengen. Maurice kwam erin voor Robert. Echter had deze wissel niet het gewenste resultaat en in plaats van schwung en beleving kwam er alleen maar irritatie. De foutenlast ging nog iets meer omhoog en de studenten begonnen er in te geloven en prompt gaf Grol de 3e set op een 23-20 voorsprong geweldig dom uit handen met 25-23!

In de 4 set werd de foutenlast weer iets gereduceerd, maar geweldig was het nog steeds niet. 2 punten voor het einde werd Koen Wellink ingebracht die na 24 jaar volleybal om fysieke redenen helaas afscheid moest nemen van het volleyballen. Helaas kon Koen de set niet afmaken, want hij werd na 1 punt al weer gewisseld door Peter. Met groot applaus werd Koen naar de kant begeleid en bedankt voor zijn 24 geweldige jaren, waarvan er +/- 15 in het 1e van Grol met 3 kampioenschappen achter zijn naam!

Daarna werd het laatste punt nog binnengeslagen en sloot Grol het seizoen af met een 3-1 overwinning en een keurige 9e plaats. Voor het eerst in ruim 25 jaar handhaaft Grol zich hierdoor weer in de promotieklasse, dus op zich een prestatie van formaat van de heren van Grol!