20 april 2024
Home » Sport » Grol wint van VIOS en bekert verder

Grol wint van VIOS en bekert verder

589

GROENLO – Sinds hele lange tijd speelde Grol weer een officiële wedstrijd tegen buurtgenoot VIOS Beltrum. In het verleden leverde dit altijd beladen duels op. In de aanloop naar de wedstrijd op dinsdag 27 oktober was de beleving bij beide teams zeer verschillend. Bij VIOS keek men al weken uit naar dit bekerduel, en waren de trainingen van de overige teams afgelast om iedereen de mogelijkheid te geven de wedstrijd te bezoeken. Bij Grol werd er slechts mondmaatjes over gepraat. Dit was ook te zien aan de toeschouwers. Het duel werd zeer goed bezocht door ruim 500 toeschouwers, waarvan het merendeel echter uit Beltrum afkomstig was.

Grol startte met Jelle Kornegoor, terug van een blessure, in de basis. En hij maakte in het half uur dat hij speelde een goede indruk. Na 7 minuten leverde hij een vanaf links een prachtige strakke voorzet af, die door Mathijs Warnar perfect werd ingekopt. Doelman Frank Orriëns was kansloos. Grol kwam dus, net als vorige week tegen VVG ’25, weer op een zeer snelle 1 – 0 voorsprong.

Grol wist dit echter niet goed uit te buiten. De rest van de wedstrijd ging eigenlijk gelijk op. Grol was technisch de betere ploeg, maar speelde te onsamenhangend. VIOS speelde, zoals we gewend zijn, met veel passie en afwisselend met lange ballen en probeerde soms te combineren. Na een kwartier leverde dit een grote kans op voor VIOS, die ternauwernood door Max de Vries met de voet kon worden gered. En na een half uur kon VIOS een terugspeelbal zo maar oppikken. Gelukkig was de hoek moeilijk en werd deze mogelijkheid niet goed ingeschoten. Grol kon daar slechts een gevaarlijk schot uit een corner tegen over zetten. Vlak voor rust ging een vrije trap van VIOS net naast het Grol doel.

Het spel werd aan het eind van de eerste helft wat grimmiger. En scheidsrechter Roenhorst uit Ulft trok maar liefst vier gele kaarten, waarvan drie voor VIOS en een voor Grolspeler Mart Willemsen.

Na rust was het weer Grol dat zeer snel scoorde. Na twee minuten lag de bal er weer in. Een strakke vrije bal van Wouter Pillen van rechts werd door Mathijs Warnar in het doel gekopt: 2 – 0. Net als de voorgaande wedstrijden speelde Mathijs wederom zeer verdienstelijk. De wedstrijd zat met deze stand eigenlijk meteen op slot. Grol liet zich terugzakken en liet VIOS het spel maken. De beste kansen waren dan ook voor VIOS, zonder echt gevaarlijk te worden. Zelfs toen VIOS, die reeds driemaal gewisseled had, door een blessure, met nog een kwartier te spelen, met 10 man kwam te spelen.

Toch was het Grol dat scoorde. In de 83e minuut was het wederom Mathijs Warnar die scoorde. En wederom met het hoofd: 3 – 0. Twee minuten later kreeg VIOS dan nog enigzins loon naar werken. Niek Tuinte strafte een fout in de Grol verdediging af en schoof de bal beheerst langs Max de Vries: 3 – 1.

Zondag 1 november a.s. speelt Grol thuis tegen nummer 8 van de ranglijst OBW uit Zevenaar. Aanvang 14.30 uur. Een belangrijk duel om de aansluiting met de middenmoot te verstevigen.