Home » Groenlo » Grolse Boys pakt drie punten in Arnhem

Grolse Boys pakt drie punten in Arnhem

170

GROENLO – Het elftal van Grolse Boys was niet compleet voor de wedstrijd tegen Eendracht Arnhem. Johannes Pfeifer, Khalid Chahboune en Zouhair Chahboune waren niet beschikbaar en ook Maikel de Paauw kon niet meespelen, omdat zijn tijdelijke pas was verlopen. De tegenstander had ook geen vlekkeloze voorbereiding; afgelopen week vond er een trainerswissel plaats en dat ging gepaard met de nodige strubbelingen.

Vanaf het begin was Grolse Boys beduidend sterker dan Eendracht. De verdediging vand e thuisploeg bestond voor een groot deel uit wat oudere spelers die snelheid ontbeerden. Grolse Boys kreeg daardoor voorin veel ruimte en benutte dat in het begin vrij goed. Na een kwartier spelen kwam Jeffrey Firing na een mooie pass van Ronald Wagendorp geheel vrij te staan, waardoor hij makkelijk 0-1 kon scoren. Vijf minuten later was het al 0-2 dankzij Maikel Nuchter na een pass van Jorn Groot Zevert.

Iedereen dacht dat een makkelijk wedstrijd zou volgen en dat Grolse Boys zelfs aan het doelsaldo kon gaan werken. Maar na het tweede doelpunt was het goede spel verdwenen. Er werd te veel gelopen met de bal, te veel aan eigen succes gedacht en te nauwkeurig afgespeeld waardoor onnodig balverlies werd geleden. Jeffrey kreeg nog twee mooie kansen, maar die werden niet benut. Ook Jorn was ongelukkig in de afwerking en miste een goede kans.

De eerste spel was fair verlopen, maar na rust werd het wat grimmiger. Nick Berentsen kreeg, als verdediger, een onnodige gele kaart op de helft van de tegenstander. Daarna kreeg Maikel een kans, maar de bal werd door een reflex van een verdediger nog tot corner verwerkt. Toen kreeg de thuisploeg wat meer grip op de wedstrijd. Eerst moest keeper Barry Janssen redding brengen, daarna ging een vrije trap net naast, maar een mooie boogbal ging er wel in.

Twintig minuten voor tijd werd de doorgebroken Jeffrey onderuit gehaald en de dader met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Dat ging niet zonder slag of stoot en de betrokken speler kon nog net in bedwang worden gehouden. Voor Grolse Boys werd het er tegen 10 man gek genoeg niet makkelijker op. De verdediging zakte steeds verder terug en de aanvallers van Eendracht werden te laat opgevangen. Ze konden in hun spel komen en maakten het Grolse Boys nog een aantal keer knap moeilijk, maar gelukkig kon Barry redding brengen.

Een zware overtreding op Nick, de niet met een kaart bestraft werd, liep door opmerkingen vanuit het publiek nog bijna uit op een relletje. Gelukkig liep de wedstrijd op zijn einde, hoewel er nog wel gescoord werd. Drie spelers van Grolse Boys kwamen vrij voor de keeper en Ronald gunde het doelpunt aan Jeffrey. Eindstand 1-3. Alles bij elkaar genomen was het geen sterke wedstrijd van Grolse Boys, die wel drie punten opleverde. Volgende week wordt thuis gespeeld tegen Wodanseck uit Wolfheze.

Doel: Barry Janssen
Achter: Daan Schuurmans, Mathijs Paf, Youri Groot Kormelink, Nick Berentsen
Midden: Maikel Nuchter, Ronald Wagendorp, Robin Klein Gunnewiek (Martijn van de Wiel), Luc Berentsen
Voor: Jeffrey Firing, Jorn Groot Zevert (Pascal Brockotter)