Home » Groenlo » Grolse Boys sluit eerste seizoenshelft goed af

Grolse Boys sluit eerste seizoenshelft goed af

149

In een wisselvallige wedstrijd, waarbij de eerste helft in handen was van SV Harfsen en de tweede helft in handen van Grolse Boys, wist laatstgenoemde met 3-2 te winnen. Zouhair Chahboune zorgde er met drie treffers voor dat Grolse Boys deze laatste wedstrijd voor de winterstop succesvol afsloot.

In de eerste helft was het voornamelijk SV Harfsen dat kansen creëerde, maar het stuitte constant op de ervaren doelman Barry Janssen. Hij wist vele schoten van de aanvallers van SV Harfsen te keren. Er waren in de eerste helft ook een aantal kleine kansjes voor Grolse Boys, waaronder een kopbal van Zouhair na een voorzet van Jorn Groot Zevert. Grolse Boys had echter niet mogen klagen als ze bij de rust achter hadden gestaan.

De tweede helft zorgde echter voor de meeste spanning. Na een aanval van SV Harfsen trapte Barry de bal richting de voorhoede. Khalid Chaboune wist de bal goed te controleren en Zouhair aan te spelen. Hij wist hier wel raad mee, omspeelde de keeper en kon rustig binnen tikken. Grolse Boys kreeg door de voorsprong meer zelfvertrouwen en zocht vaker de aanval op. Toch was forceerde SV Harfsen de gelijkmaker.

Na balverlies van Jorn op het middenveld werd de bal voorgezet en deze verdween via een verdediger van Grolse Boys in het doel. Grolse Boys liet het er echter niet bij zitten. Via een lange bal van de ingevallen Sander Wijgerink werd Khalid bereikt. Hij omspeelde de verdediging en zette de bal voor op Zouhair, die weer koelbloedig was en de bal in de goal werkte. SV Harfsen gaf echter ook niet op en kwam nog op gelijke hoogte.

Via een goede aanval op de flank werd de bal voorgezet. De verdediging tastte hier mis en de bal belandde voor de voeten van een speler van SV Harfsen. Deze wist doelman Barry Janssen vanaf vijf meter wel te passeren. Maar weer nam Grolse Boys veel risico en speelde het vol op de aanval. Een prachtige combinatie tussen Zouhair en Khalid leek een doelpunt voor Grolse Boys op te leveren, maar dicht voor open doel wist Khalid toch niet te scoren.

Met nog maar vijf minuten op de klok leek de wedstrijd uit te lopen in een gelijkspel. Na een goede rush van rechtsback Nick Berentsen moest de verdediging van SV Harfsen aan de noodstop trekken. De scheidstrechter zag echter geen overtreding in dit blok van de verdediger en kende Grolse Boys geen strafschop toe. In de allerlaatste minuut wist Grolse Boys de overwinning toch nog naar zich toe te trekken. Vanuit een goed genomen corner van Maikel Nuchter kon Zouhair van dichtbij binnenkoppen en wist Grolse Boys, mede dankzij het goede keeperswerk van Barry, in deze laatste wedstrijd voor de winterstop de drie punten binnen te slepen.

Doel: Barry Janssen
Verdediging: Johannes Pfeiffer, Daan Schuurmans, Nick Berentsen, Martijn van de Wiel
Middenveld: Maikel Nuchter, Pascal Brockötter (Jeffrey Firing), Robin Klein Gunnewiek (Sander Wijgerink), Jorn Groot Zevert
Aanval: Zouhair Chaboune, Khalid Chaboune