Home » Sport » Grolse Boys wint derby tegen Winterswijk

Grolse Boys wint derby tegen Winterswijk

134

Onder een prachtig voorjaarszonnetje werd er afgelopen zaterdag om 15.00 uur afgetrapt in Winterswijk. Een afwijkende begintijd en afwijkend speelveld, want FC Winterswijk begint zijn thuiswedstrijden een half uur later dan normaal en speelt bovendien op kunstgras. Vooral dat laatste is voor verenigingen die dat niet gewoon zijn, niet direct een voordeel.

Grolse Boys begon de wedstrijd in dezelfde opstelling als de voorgaande 2 wedstrijden. Arjan Paf is nog steeds geblesseerd en zal waarschijnlijk dit seizoen ook niet meer aan spelen toekomen. De thuisclub kwam duidelijk beter uit de startblokken. Ze zetten vooral in het begin van de wedstrijd erg veel druk, waardoor de verdediging van Grolse Boys in problemen kwam.

Zowel de onderlinge coaching als de concentratie was niet geweldig en al na 2 minuten kring FC Winterswijk een grote kans, omdat Daan Schuurmans niet voldoende ingreep. Deze kans werd niet benut, want Barry Janssen kon redding brengen. De volgende aanval van de thuisploeg ging net over Yoeri Groot Kormelink heen, waarna het gemakkelijk 1-0 werd.

Grolse Boys zou nu wakker moeten zijn, maar bleef te slap en te onnauwkeurig spelen. Men geloofde te weinig in de eigen mogelijkheden, wat ook kwam doordat FC Winterswijk de laatste wedstrijden een paar goede uitslagen had behaald met veel doelpunten. Na ruim een kwartier spelen kreeg Winterswijk de laatste grote kans van de eerste helft. Op een dieptepass reageerde Barry aanvankelijk te laat, maar in tweede instantie redde hij uitstekend.

Daarmee was de storm van de thuisploeg wel zo ongeveer geluwd. Er kwamen nu ook mogelijkheden voor Grolse Boys. Zo schoot Jeffrey Firing een tweetal keren net voorlangs en kwam Maikel Nuchter op een voorzet van Ronald Wagendorp net te laat. Zelfs verdediger Mathijs Paf kwam mee naar voren, maar een schot van hem was niet gevaarlijk genoeg. Alles bij elkaar was de ruststand van 1-0 zeker terecht, misschien had de Winterswijkse voorsprong zelfs hoger moeten zijn.

In de tweede helft had Grolse Boys echter het beste van het spel. In de 52e minuut nam de linksbenige Jeffrey een afvallende bal met rechts op zijn slof en maakte daarmee de 1-1. Direct daarna kon de keeper van Winterswijk een mooi afstandsschot van Ronald Wagendorp nog keren. Grolse Boys werd steeds gevaarlijker en beter. Met nog een half te spelen kreeg de Groenlose club op de rand van de zestien een vrije trap, die door Ronald uitstekend benut werd; 1-2.

Ook Winterswijk kreeg enkele kansen, maar steeds kon de verdediging of keeper Barry redding brengen. Uit een tegenaanval scoorde Maikel Nuchter uit een pass van Johannes Pfeifer via een lobje de 1-3. FC Winterswijk raakte volledig van slag. Trainer Sander van Beckhoven probeerde daar via wat wissels verandering in te brengen.

Een kwartier voor tijd viel volledig uit het niets de aansluitingstreffer. Een hoge voorzet werd snoeihard ingekopt. Na een kansje voor Jorn Groot Zevert maakte de keeper van Winterswijk tien minuten voor tijd hands; hij liep bij het uittrappen buiten de zestien. Deze vrije trap werd door Ronald prima benut en maakte hij er dus 2-4 van. In de 87e minuut scoorde de thuisploeg toch nog vrij onverwachts de 3-4. In de laatste minuut schoot Ronald nog
op de paal.

Deze overwinning van Grolse Boys is vooral op wilskracht behaald. Maar men heeft nu wel mooi een reeks drie overwinningen achter elkaar. Het team staat nu veilig in de middenmoot van de ranglijst. Volgende week staat weer een derby op het programma namelijk tegen Haarlo. Tegen die club werd in de uitwedstrijd onterecht verloren, dus Grolse Boys heeft wat goed te maken.